Foto: LETA

Pēc abu pušu vienošanās ar šodienu darbu Valsts prezidenta kancelejā pārtrauc ekonomikas padomnieks Aivis Ronis, informēja Valsts prezidenta kancelejas Preses dienestā.

Ronis darbu prezidenta kancelejā pārtraucis nedaudz vairāk kā divus mēnešus pēc stāšanās amatā šī gada 1.septembrī.

Par Valsts prezidenta kancelejas vadītāja vietnieku kļūs līdzšinējais Valsts prezidenta likumdošanas un juridiskais padomnieks Reinis Bērziņš, kuram ir maģistra grādi tiesībās un finansēs, kā arī biznesa vadībā. Valsts prezidenta kancelejas vadītāja vietnieka kompetencē ietilps juridiskie un ekonomikas jautājumi.

Jau ziņots, ka 12.Saeimā ievēlētā Gundara Daudzes (ZZS) vietā turpmāk Valsts prezidenta kanceleju vadīs viņa līdzšinējais vietnieks Aleksandrs Bimbirulis, apstiprināja Valsts prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne.

Ronis 1991.gadā sāka strādāt diplomātiskajā dienestā, viņš bijis arī Latvijas vēstnieks ASV un NATO. 2004.gadā, kad ASV draudēja ar sankcijām vairākām Latvijas bankām, viņš kļuva par Latvijas-Amerikas finanšu foruma priekšsēdētāju. 2010.gadā Ronis neilgi ieņēma ārlietu ministra amatu, bet 2011.gadā kļuva par satiksmes ministru. No šī amata viņš atkāpās 2013.gadā un kopš tā laika publiskus amatus vairs nav ieņēmis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!