Foto: F64

Valstij pašlaik nav iespēju novirzīt līdzekļus nopietniem būvniecības darbiem, lai sakārtotu autoceļu Nīca–Lietuvas robeža, un pavasarī paredzēts vien saremontēt jeb lāpīt bedres, vizītes laikā Liepājā trešdien žurnālistiem pavēstīja satiksmes ministrs Aivis Ronis.

Autoceļa Nīca–Lietuvas robeža sakārtošanai būtu nepieciešami aptuveni deviņi miljoni latu, un ministrs norādīja, ka valstij šādu līdzekļu nav. Viņš minēja, ka patlaban valdības prioritāte ir Latgales reģiona attīstība, kur ceļi ir katastrofālā stāvoklī.

Jau vēstīts, ka Rucavas novadā uz valsts autoceļa A11 jeb Nīca–Lietuvas robeža pirmdien, 12.martā, notika novada pašvaldības, iedzīvotāju un sabiedrisko organizāciju pikets, lai pievērstu Satiksmes ministrijas uzmanību šā ceļa seguma kritiskajam stāvoklim.

Novada pašvaldība ir sagatavojusi arī protesta vēstuli Satiksmes ministrijai, kuru jau parakstījuši aptuveni 600 cilvēku. Tajā norādīts, ka nepieciešama tūlītēja un saskaņota valsts institūciju rīcība, nepieļaujot valsts autoceļu tīkla sagraušanu.

Rucavas novada dome uzskata, ka autoceļu tīkla, tostarp valsts vietējo autoceļu, sakārtošana ir prioritāri neatliekama, lai risinātu sociālās un ekonomiskās problēmas valstī. "Ceļu infrastruktūra ir viens no svarīgākajiem priekšnoteikumiem, lai cilvēki paliktu dzīvot Latvijas reģionos, lauku pagastos. Sabrūkot ceļu infrastruktūrai, lauku iedzīvotāju skaits saruks arvien straujāk. Ja valsts līmenī netiks atrasti līdzekļi šo ceļu posmu sakārtošanai, valdībai un Saeimai jāuzņemas pilnīga atbildība par tālāko Latvijas lauku iznīcību," teikts pašvaldības vēstulē.

Pašvaldība vērš arī Satiksmes ministrijas uzmanību uz līdzekļu katastrofālo samazinājumu pašvaldības ceļu uzturēšanai.

Rucavas novada dome lūdz valsts pārvaldes institūcijām apzināties šīs problēmas nopietnību un pieņemt lēmumu par autoceļa A11 posma Nīca–Lietuvas robeža tehniskā stāvokļa uzlabošanu un programmas valsts vietējo autoceļu sakārtošanai novadu atbalstam atjaunošanu.

Arī Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks (Liepājas partija) martā nosūtījis vēstuli Latvijas autoceļu pārvaldītāja "Latvijas valsts ceļi" valdes priekšsēdētājam Ivaram Pāžem un Latvijas autoceļu apkopes uzņēmuma "Latvijas autoceļu uzturētājs" valdes priekšsēdētājam Vladimiram Kononovam, jau atkārtoti prasot uzlabot valsts autoceļa Liepāja–Palanga tehnisko stāvokli.

Pilsētas mērs vēstulē informējis, ka pašvaldība regulāri no autotransporta kravu pārvadātājiem un autobraucējiem saņem pamatotas sūdzības par valsts galvenā autoceļa Liepāja–Lietuvas robeža ( Rucava ) posma Nīca–Lietuvas robeža tehnisko stāvokli. Pēdējo 15 gadu laikā situācija īpaši saasinās pavasaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!