Foto: LETA

Svētdien pulksten 18.56 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Ropažu novada Sauriešiem, kur ar atklātu liesmu dega divstāvu dzīvojamās mājas jumts un bēniņi 220 kvadrātmetru platībā, portāls "Delfi" uzzināja VUGD.

Pulksten 22.35 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Sestdien pulksten 11.50 tika saņemts izsaukums Ikšķilē, kur divstāvu mājas virtuvē dega sadzīves priekšmeti 10 kvadrātmetru platībā. No piedūmotās ēkas otrā stāva ar glābšanas maskas palīdzību tika izvests cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Pulksten 13.22 ugunsgrēks tika likvidēts.

Sestdien pulksten 6.17 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Augšdaugavas novada Līksnas pagastā, kur 270 kvadrātmetru platībā dega dzīvojamās mājas jumts, pagrabs, kūts jumts un pirts ar piebūvi. Pulksten 10.08 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Svētdien vakarā ugunsdzēsēji glābēji Bauskas novada Skaistkalnes pagastā izglāba cilvēku, kas atradās uz tilta konstrukcijām.

Nedēļas nogalē ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama arī Muceniekos, kur bija mežā bija apmaldījies cilvēks, un Dienvidkurzemes novada Bārtas pagastā, kur divi cilvēki bija apmaldījušies mežā.

Aizvadītajās brīvdienās VUGD saņēma 153 izsaukumus – 29 uz ugunsgrēku dzēšanu, 92 uz glābšanas darbiem, bet 32 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!