Foto: LETA

Sestdienas vakarā Ropažu novada Priedkalnē no kādas ūdenstilpes izcelts bojāgājis cilvēks, vēsta Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD). Glābēji cita starpā aizvadītajā diennaktī Kuldīgā dzēsuši neapsaimniekotu ēku un Cēsu novadā nogādājuši krastā plostu ar cilvēkiem.

Ropažu novada Priedkalnē no ūdens izceltais līķis nodots Valsts policijai, kura skaidros nāves iestāšanās apstākļus. VUGD šogad kopumā piedalījies 32 bojāgājušu cilvēku izcelšanā no ūdenstilpēm.

Kā informēja VUGD, plkst. 4.02 tika saņemts izsaukums uz Liepājas ielu Kuldīgā, kur dega neapsaimniekota vienstāva ēka 120 kvadrātmetru platībā.

Kad ugunsdzēsēji ieradās notikuma vietā, ēkai jau bija iebrucis jumts, turklāt liesmas bija pārmetušās arī uz tuvumā esošās dzīvojamo māju, kurai dega jumts 15 kvadrātmetru platībā, kā arī šķūni, kurš dega 15 kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās no blakus esošās dzīvojamās mājas bija evakuējušies trīs cilvēki. Plkst.6.28 šo paaugstinātās bīstamības ugunsgrēku izdevās pilnībā likvidēt.

Savukārt sestdienas vakarā ap plkst. 20 ugunsdzēsēji glābēji saņēma ziņu, ka Raiskuma pagastā plostam radušās tehniskas problēmas. Glābēji nokļuva līdz peldlīdzekļa un nogādāja to krastā ar visiem 13 uz plosta esošajiem cilvēkiem.

Aizvadītājā diennaktī VUGD kopumā veicis 27 glābšanas darbus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!