Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputāti trešdien atbalstīja ieceri sodīt arī tirdzniecības vietu īpašniekus par alkohola un cigarešu pārdošanu nepilngadīgajiem, portālu "Delfi" informēja Saeimas Preses dienestā.

Šobrīd likumā naudas sods paredzēts tikai pārdevējiem.

"Rīt Saeima atkārtoti lems par to, vai Zinību dienai piemērot sauso likumu. Tautsaimniecības komisija uzskata, ka šāds aizliegums nerisina problēmu. Tā vietā jādomā, lai alkohols un cigaretes bērniem nebūtu pieejamas 365 dienas gadā, un tieši uz to ir vērsta šī komisijas iniciatīva," uzsver komisijas priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis.

Komisijas deputāti uzskata, ka par alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu pārdošanu jauniešiem, kuri nav sasnieguši 18 gadus, tirdzniecības vietas īpašniekiem jāpiemēro naudas sods no 500 līdz 1000 latiem. Ja šāds pārkāpums gada laikā atkārtojas, sods būtu no 2000 līdz 5000 latu.

Priekšlikumi tiks iesniegti Saeimas Juridiskajai komisijai, kura strādā pie izmaiņām Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā.

Jau ziņots, ka Saeima sāka atkārtoti izskatīt Valsts prezidenta Valda Zatlera noraidīto aizliegumu Zinību dienā iegādāties alkoholu, ko paredz grozījumi alkoholisko dzērienu aprites likumā. Prezidents atzīmēja, ka ir jāizvērtē, vai aizliegums iegādāties alkoholiskos dzērienus 1. septembrī patiešām padarīs alkoholu jauniešiem nepieejamu. Zatlers arī lūdza Saeimu rast iespēju likuma caurlūkošanas procesā uzklausīt visas iesaistītās puses, tostarp par alkohola apriti atbildīgās valsts un pašvaldību iestādes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!