Saeima ceturtdien nodeva izskatīšanai komisijās apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK sagatavotos priekšlikumus Administratīvo pārkāpumu kodeksā (APK), kas ļautu policijai bargāk sodīt Brīvības pieminekļa un citu valsts simbolu apgānītājus.
Partija norāda, ka spēkā esošajā APK redakcijā nav noteikta atbildība par dabisko vajadzību kārtošanu tam neparedzētās vietās. Esošās likuma normas arī nenodrošina tiesības policistiem iekasēt naudas sodu pārkāpuma brīdī, bet naudas soda apmērs, kas paredzēts par pārkāpumu, drīzāk izraisa pārkāpējos smieklus, nevis bijību pret sabiedrības interesēm.

Savukārt iesniegtie grozījumi APK nodrošinātu bargākus sodus par šāda veida pārkāpumiem, kā arī dotu tiesības policijas darbiniekiem sodīt pārkāpējus pārkāpuma izdarīšanas brīdī.

TB/LNNK sagatavotie priekšlikumi paredz palielināt maksimālo sodu par sīko huligānismu no 50 līdz 200 latiem. Par atkārtotu pārkāpumu gada laikā pēc administratīvā soda piemērošanas vai ja tās izdarītas demonstratīvi vai ciniski, vai ja tās izdarītas veidā, kas aizskar lielas sabiedrības daļas cieņu, likuma grozījumi paredz naudas sodu līdz 500 latiem vai administratīvā aresta piemērošanu.

Savukārt par alkoholisko dzērienu lietošanu sabiedriskās vietās vai par atrašanos sabiedriskās vietās tādā reibuma stāvoklī, kas aizskar cilvēka cieņu, TB/LNNK ierosina palielināt maksimālo sodu no 50 līdz 200 latiem, bet par atkārtotu pārkāpumu gada laikā - no 100 līdz 300 latiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!