Ekonomikas ministrija (EM) rosina noteikt, ka pašvaldība, izvērtējot publiskās apspriešanas rezultātus, ir tiesības koriģēt būvniecības ieceri vai arī atbalstīt to bez korekcijām.
Faktiski, būvniecības ieceres koriģēšana nozīmē, ka var tikt mainīta būves atrašanās vieta, izmēri vai atļautie izmantošanas veidi.

EM norāda, ka pašreizējā prakse, proti, ka būvniecības ieceres publiskās apspriešanas laikā personas izsaka atbalstu būvniecības iecerei vai to noraida, kā rezultātā bieži vien pašvaldības dome pieņem lēmumu par būvniecības ieceres neatbalstīšanu, ir pretrunā ar publiskās apspriešanas mērķi - saskaņot sabiedrības un būvniecības ieceres ierosinātāja intereses.

Tāpat ministrija rosina noteikt, ka personas, kuru viedoklis par būvniecības ieceri nav ņemts vērā, ir tiesīgas pārsūdzēt lēmumu administratīvajā rajona tiesā. Tas nepieciešams tādēļ, ka patlaban personām, kas piedalās publiskajā apspriešanā un izsaka savu viedokli par būvniecības ieceri, nav reālas iespējas ietekmēt pašvaldības pieņemto lēmumu.

EM izstrādātie grozījumi Ministru kabineta noteikumos par paredzētās būves publiskās apspriešanas kārtību" ceturtdien nodoti starpinstitūciju saskaņošanai. Plānots, ka jaunās normas stāsies spēkā 2009. gada 1. jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!