Rīgas Ekonomikas augstskola un Rīgas Juridiskā augstskola Triju Zvaigžņu ordeņa padomei nosūtījusi pieteikumu ar ierosinājumu piešķirt Triju Zvaigžņu ordeni uzņēmējam un filantropam Džordžam Sorosam.
Kā informēja Rīgas Ekonomikas augstskolas prorektore Diāna Pauna, piešķirt ordeni Sorosam rosināts par viņa ieguldījumu sabiedrības pārveidē no slēgtas uz atvērtu, uz tādu sabiedrību, kuras pamatā ir tiesiskums, demokrātiski ievēlēta valsts vara, aktīva un daudzšķautņaina pilsoniskā sabiedrība, cieņa pret minoritātēm, kurā darbojas iniciatīvu atraisoša tirgus ekonomika.

Kā ziņots, Soross vakar un šodien uzturas Latvijā, lai tuvāk iepazītos ar "Sorosa fonda-Latvija" (SFL) atbalstītajiem projektiem un atzīmētu fonda darbības desmitgadi.

Desmit gadu laikā Soross Latvijas attīstībā ieguldījis vairāk nekā 50 miljonus ASV dolāru (Ls 30 250 000).

Soross finansiāli atbalstījis arī abu augstskolu darbības uzsākšanu. Pēc Paunas teiktā, Soross Latvijā ir ieguldījis daudz vairāk nekā 50 miljonus ASV dolāru, atbalstot izglītību un sekmējot demokrātiskas pārmaiņas Latvijā. Soross šodien Rīgas Ekonomikas augstskolā uzstājas ar runu Eiropas Savienības (ES) paplašināšanās jautājumiem veltītā pasākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!