Foto: LETA

Vairāki Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas deputāti trešdien aicināja nepārtraukt projekta "Nacionālais integrācijas centrs" (NIC) darbību, lai nepieciešamības gadījumā tas varētu nodarboties ar ekonomikai vajadzīgo imigrantu integrāciju.

Uzrunājot klātesošos Ekonomikas ministrijas pārstāvjus, deputāts Ingmārs Līdaka (ZZS) norādīja, ka komisija iepriekš spriedusi, ka imigrācija Latvijā nav īpaši vēlama, kamēr nav skaidrības par sabiedrības saliedētību un integrāciju. Taču nepieciešams saglabāt NIC, jo nepieciešamības gadījumā tas varētu nodarboties ar ekonomikai vajadzīgo imigrantu integrāciju, lai viņi nekļūtu par draudu valsts drošībai.

Komisijas deputāti viesojušies NIC un uzzinājuši, ka projekts šā gada vidū tiks pārtraukts. Kultūras ministrijas (KM) Sabiedrības integrācijas departamenta direktore Solvita Vēvere norādīja, ka NIC darbojas kā projekts, taču nepieciešamības gadījumā to var pārveidot par iestādi KM paspārnē.

Komisijas priekšsēdētājs Ilmārs Latkovskis (VL-TB/LNNK) apliecināja, ka jautājumu par NIC saglabāšanu apspriedīs ar kultūras ministri Daci Melbārdi (VL-TB/LNNK).

NIC ir Sabiedrības integrācijas fonda projekts, kura vīzija ir ilgtspējīga trešo valstu pilsoņu integrāciju atbalstoša un veicinoša struktūra - vienas pieturas aģentūra integrācijas procesā iesaistītajām pusēm. Projekts tiek īstenots, 75% no finansējuma saņemot Eiropas Trešo valstu valstspiederīgo integrācijas fondā un 25% no valsts budžeta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!