Saeimas deputāts Vents Armands Krauklis (TP), strādājot pie jautājuma par maksimālo piecenojumu pamatpārtikas precēm mazumtirdzniecībā, nonācis pie secinājuma, ka lētākas pamatpārtikas cenu sasniegšanai un reizē vietējo ražotāju aizstāvībai, efektīvāks ceļš ir nevis likumdevēja noteikts maksimālais piecenojums, bet gan brīvprātīga vienošanās jeb "Solidaritātes memorands" starp tirgotājiem, ražotājiem un politiķiem.
Tāpēc deputāts aicina uzņēmējus uz pilsonisku rīcību un ierosina noslēgt "Savstarpējās solidaritātes un sociālās atbildības memorandu", kuru no vienas puses parakstītu Saeimas Tautsaimniecības komisija un Ekonomikas ministrija, no otras - tirgotāju profesionālās organizācijas, mazumtirdzniecības ķēdes un atsevišķi mazumtirdzniecības uzņēmumi, no trešās - ražotāji.

Deputāts arī uzrakstījis vēstuli Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājam Guntim Blumbergam, aicinot komisiju diskutēt par šo jautājumu.

Memoranda mērķis būtu, lai balstoties uz savstarpējās solidaritātes un sociālās atbildības principiem palīdzētu Latvijas iedzīvotājiem, ražotājiem, lauksaimniekiem un tirgotājiem pamatpārtikas jomā pārdzīvot ekonomisko krīzi pēc iespējas mazākiem zaudējumiem un grūtībām.

Deputāts arī ierosina Ekonomikas ministrijai izveidot īpašu cenu zīmi "Solidaritātes cena" un organizēt atbilstošas informatīvās kampaņas. Preču zīmi varētu lietot Latvijā lietoties produktiem, kam brīvprātīgi piemērots minimālais piecenojums.

Krauklis iepriekš ierosināja Saeimas Tautsaimniecības komisiju diskutēt par iespēju noteikt mazumtirdzniecībā maksimālo piecenojumu pamat pārtikas precēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!