Foto: stock.xchng
Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija otrdien, galīgajā lasījumā skatot grozījumus Imigrācijas likumā, atbalstīja iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces (JL) priekšlikumu, kas paredz lielajiem investoriem ļaut saņemt jaunās termiņuzturēšanās atļaujas no 1.jūlija, kas arī būs likuma grozījumu spēkā stāšanās laiks.

Jau vēstīts, ka grozījumi Imigrācijas likumā paredz, ka termiņuzturēšanās atļauju Latvijā līdz pieciem gadiem varēs piešķirt personām, kuras ieguldījušas kapitālsabiedrības pamatkapitālā ne mazāk kā 25 000 latu, rada piecas jaunas darba vietas, kurās uz pilnu slodzi tiek nodarbināti darbinieki, no kuriem ne mazāk kā puse ir Latvijas pilsoņi, Latvijas nepilsoņi, Eiropas Savienības dalībvalstu pilsoņi vai Eiropas Ekonomikas zonas valstu pilsoņi, un valsts vai pašvaldības budžetā saimnieciskā gada laikā kā nodokļus samaksā ne mazāk kā 10 000 latu.

Tāpat termiņuzturēšanās atļauju līdz pieciem gadiem varēs saņemt personas, kas Latvijā ir iegādājušās vai tām pieder viens vai vairāki nekustamie īpašumi Rīgā, Rīgas plānošanas reģionā vai republikas pilsētās, kuru kopējā darījuma summa ir ne mazāka kā 100 000 latu, vai viens vai vairāki nekustamie īpašumi laukos, kuru kopējā darījuma summa ir ne mazāka kā 50 000 latu. Atļaujas varēs saņemt, ja šiem cilvēkiem nav un nekad nav bijuši nekustamā īpašuma nodokļa maksājumu parādi.

Termiņuzturēšanās atļaujas šie cilvēki varēs saņemt, ja investīcijas noteiktajā apmērā izdarītas pēc 2010.gada 1.jūlija.

Jau vēstīts, ka Saeimai, otrajā lasījumā skatot grozījumus Imigrācijas likumā, deputāti teju stundu debatēja par to, vai atbalstīt Tautsaimniecības komisijas iesniegto priekšlikumu termiņuzturēšanās atļauju piešķiršanai ārvalstu pilsoņiem, kas Latvijas uzņēmumā investējuši vismaz 25 000 latu, bet debašu noslēgumā tautas kalpi noskaidroja, ka priekšlikums nemaz nav balsojams. Tagad komisijā priekšlikumi juridiski sakārtoti, uzlaboti un tautas kalpiem par tiem būs jālemj galīgajā lasījumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!