Foto: LETA

Rīgas pilsētas izpilddirektora vietnieka pienākumu izpildītāja Rita Logina rosinājusi pašvaldības kapitālsabiedrībai "Rīgas acs" izskatīt jautājumu par Burova atbilstību padomes locekļa amatam "Rīgas starptautiskajā autoostā", portālu "Delfi" informēja domē.

Kā pamatojums šādam lēmumam tiek norādītas šaubas par viņa reputāciju un iespējamā akcionāru uzticības zaudēšana.

Jau vēstīts, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs 30. decembrī rosinājis sākt kriminālvajāšanu pret vienu Rīgas pilsētas pašvaldības amatpersonu, diviem nodibinājuma valdes locekļiem un vienu biedrības pārstāvi par iespējamu dienesta viltojumu mantkārīgā nolūkā.

Kā vēstīja "lsm.lv", pēc Latvijas Televīzijas rīcībā esošās informācijas minēto personu vidū ir bijušais Rīgas mērs Oļegs Burovs ("Gods kalpot Rīgai") un Rīgas Tūrisma attīstības biroja (RTAB) bijušais vadītājs Jānis Jenzis.

Pirmstiesas izmeklēšanā iegūtie pierādījumi liecina, ka kāda Rīgas pilsētas pašvaldības nodibinājuma valdes loceklis, iespējams, mantkārīgā nolūkā, organizēja dokumenta – protokola – viltošanu, lai panāktu, ka šis pats valdes loceklis nodibinājumā tiktu iecelts labāk atalgotā amatā.

Logina kā pašvaldības kapitāldaļu turētāja pārstāve lūgusi pašvaldības uzņēmumu "Rīgas satiksme" rosināt meitas uzņēmumam SIA "Rīgas acs" izskatīt jautājumu par Rīgas starptautiskās autoostas padomi, tai skaitā, ja nepieciešams, par izmaiņām tās sastāvā.

Rūpējoties par labas korporatīvās pārvaldības principu ieviešanu un ievērošanu ne tikai pašvaldības kapitālsabiedrībās, bet arī to meitas uzņēmumos, kapitāla daļu turētāja pārstāvja ieskatā padomes locekļiem ir jābūt ar nevainojamu reputāciju un jābauda pilnīga akcionāru uzticība, ko, cita starpā, nodrošina arī atklātas padomes atlases procedūras organizēšana.

Kā liecina publiski pieejamā informācija, Burovs ir autoostas padomes priekšsēdētājs kopš 2020. gada 4. jūnija. Autoostas padomes sastāvā viņš bijis arī iepriekš, pirmo reizi amatu ieņemot 2009. gadā, bet 2019. gadā no tā ticis atlaists.

"Rīgas starptautiskā autoosta" lielākais akcionārs ir SIA "Rīgas acs", kam pieder 49,99% daļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!