Foto: LETA

Partijas "KPV LV" deputāts Aldis Blumbergs apspriešanai partijas Saeimas frakcijā plāno piedāvāt jaunu frakcijas nolikumu, kas noteiktu striktāku frakcijas disciplīnu.

Jaunais frakcijas nolikums paredzētu, ka parlamentārieši zaudē vietu frakcijā, ja Saeimas kādā no turpmākajiem balsojumiem būtu rīkojušies pretēji frakcijas vairākuma lemtajai pozīcijai, skaidroja Blumbergs.

Politiķis norādīja, ka tas ir viņa personīgais viedoklis, kā būtu jārīkojas, un ka citi partijas biedri var piedāvāt savu redzējumu, kā turpmāk jāveido komunikācija "KPV LV" frakcijā. Partijas deputāti var iesūtīt savus priekšlikumus, un trešdien, 30.janvārī, par šo jautājumu plānots lemt frakcijas sēdē.

Līdzīgi "KPV LV" līdzpriekšsēdētāja, parlamentāriete Linda Liepiņa norādīja, ka trešdien ir plānota frakcijas sēde, kurā tiks pārrunāts, ka tālāk kopīgi strādāt. Politiķe akcentēja, ka neprognozē sevis un pārējo četru deputātu, kas balsoja pret Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) valdības apstiprināšanu, izslēgšanu no frakcijas.

Liepiņa apgalvoja, ka frakcijā nepastāv divas - Artusa Kaimiņa (KPV LV) un Alda Gobzema (KPV LV) - nometnes. Konflikts šo abu politiķu starpā ir "kaut kas cits" un nav saistīts ar balsojumu par valdība apstiprināšanu, apgalvoja politiķe.

Deputāts Kaspars Ģirģens (KPV LV) atzina, ka pašlaik vēl ir grūti spriest, kāds risinājums tiks rasts situācijai, kad frakcijā strādā gan valdību atbalstījušie, gan pret to balsojošie deputāti.

Savukārt deputāts Aldis Gobzems (KPV LV) sociālajā tīklā "facebook.com" izteicis prognozi, ka nākamnedēļ "KPV LV" frakcija lems par viņa un, iespējams, vēl kāda deputāta izslēgšanu no frakcijas.

Kā ziņots, par valdības apstiprināšanu balsoja 11 "KPV LV" deputāti, savukārt pieci balsoja "pret", tajā skaitā Gobzems un Liepiņa.

Domstarpības starp "KPV LV" politiķiem Kaimiņu un Gobzemu ir iezīmējušās vēl asāk pēc ceturtdienas Saeimas sēdes, kur Gobzems apgalvoja, ka Kaimiņš esot piedāvājis partijai saņemt 100 000 eiro "no Rūdolfa". Pēc tam Gobzems paziņoja, ka dosies uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB) un liecinās pret Kaimiņu.

Kā ziņots, Šveices advokāts Rūdolfs Meroni tika iecelts par smagos noziegumos apsūdzētā Ventspils mēra Aivara Lemberga mantas glabātāju tiesvedības laikā, taču ir saņēmis oponentu kritiku, ka viņš šo statusu izmantojis, lai pats gūtu ietekmi Ventspils tranzīta uzņēmumos, savukārt Aivars Gobiņš ieņem dažādus amatus ar Meroni saistītos uzņēmumos.

Jau ziņots, ka KNAB vēl aizvien turpina izmeklēšanu kriminālprocesā, kurā par nelikumīgu partijas "KPV LV" finansēšanu aizdomās turētā statuss piemērots 13.Saeimas deputātiem Kaimiņam un Atim Zakatistovam (KPV LV).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!