Foto: LETA

Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) treneru padome rosinās noteikt stingrākus nosacījumus tam, kādā attālumā un intervālā autovadītājiem būtu jāapsteidz riteņbraucēji grupas un individuālajos treniņos, portālu "Delfi" informēja LRF.

Priekšlikumus treneru padome grasās iesniegt Ceļu satiksmes drošības direkcijai (CSDD).

Treneru padomes priekšsēdētājs Ernests Pūce pastāstīja, ka autovadītāji ļoti bieži apsteidz riteņbraucējus treniņu laikā, bīstami tuvā intervālā. Viņš norādīja, ka vairākkārt tikai riteņbraucēju sagatavotība un veiksmīga apstākļu sakritība paglābusi no negadījuma.

LRF treneru padome rosinās uz galvenajiem autoceļiem, pa kuriem pārvietojas riteņbraucēji, izvietot ceļa zīmes, kas informēs par to, kādā intervālā un distancē ir jāapsteidz velosipēdisti.

Savukārt LRF prezidents Igo Japiņš norādīja, ka būtu jāizveido vēl ciešāka sadarbība ar Valsts policiju. Kā vienu no nepieciešamajiem uzlabojamajiem, Japiņš minēja atstarojošās vestes, kas būtu jāvelk arī riteņbraucējiem treniņu laikā, īpaši rudens un pavasara laikā. Tāpat viņš aicinās valsts policiju daudz lielāku uzmanību pievērst kravas automašīnu vadītāju attieksmei pret riteņbraucējiem.

Pēc aizvadītajā nedēļā notikušā ceļu satiksmes negadījuma, kurā cieta Rīgas Riteņbraukšanas skolas jaunie riteņbraucēji, tika sasaukta ārkārtas LRF šosejas un MTB treneru padomes sēde.

Sēdē tika izskatīts jautājums par esošo situāciju uz ceļiem treniņu laikā un lietām, kas padarītu grupu un individuālās nodarbības drošākas. Vienlaikus visi treneri vienprātīgi norādīja, ka Garkalnē notikušais negadījums ir ārkārtas nelaimes gadījums, kur trenera un sportistu darbībā pārkāpumi nekādā veidā nav saskatāmi.

Jau ziņots, ka 26. oktobrī Garkalnes novadā kravas automašīna ietriekusies sporta riteņbraucēju grupā un aizķērusi arī tās pavadošo automašīnu. Negadījumā cietuši 13 cilvēki, bet slimnīcās ar smagām un vidēji smagām traumām nogādāti seši bērni.

Pēc sadursmes velobraucēju pavadošā automašīna iebraukusi grāvī. Bērnu slimnīcā nogādāti četri nepilngadīgie, bet Austrumu slimnīcā divi 18 gadus veci jaunieši, portālam "Delfi" sacīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Inga Vītola.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!