Foto: LETA

No 1. oktobra līdzšinējais Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes priekšnieks Juris Pastars tiek pārcelts Valsts policijas Galvenās administratīvās pārvaldes priekšnieka vietnieka, Sadarbības un attīstības biroja priekšnieka amatā, bet Latgales reģiona pārvaldes priekšnieka amatā – līdzšinējais Vidzemes reģiona pārvaldes Madonas iecirkņa priekšnieks Gundars Trops, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Tas darīts ar mērķi veicināt policijas attīstību un dot iespēju augsta līmeņa vadītājiem savas zināšanas un profesionālās spējas pielietot citā iestādes darbības jomā, vienlaicīgi pilnveidojot un attīstot sevi kā nozares ekspertus, argumentē policijā.

Izvērtējot potenciālos kandidātus, kuru pieredze, zināšanas, kā arī personiskās īpašības būtu piemērotas uzdevumu un funkciju efektīvas izpildes nodrošināšanai, kā arī pamatojoties uz Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta gaitas likumu, pieņemts lēmums dienesta interesēs Valsts policijas Galvenās administratīvās pārvaldes priekšnieka vietnieka, Sadarbības un attīstības biroja priekšnieka amatā pārcelt līdzšinējo Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes priekšnieku pulkvedi Juri Pastaru.

Pastars dienesta interesēs amatā pārcelts no šī gada 1. oktobra uz noteiktu laiku līdz 2024. gada 17. decembrim. Līdzšinējā amatā viņš atradies 12 gadus.

Līdz ar to kļūstot vakantam VP Latgales reģiona pārvaldes priekšnieka amatam, izvērtējot iespējamos kandidātus, tajā pārcelts šī brīža Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Madonas iecirkņa priekšnieks pulkvežleitnants Gundars Trops.

Viņš amatā pārcelts līdz 2025. gada 30. martam. Tropam ir ilggadēja praktiskā darba pieredze vadošos amatos Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldē.

"Cilvēkresursu vadībā svarīgs faktors efektivitātes uzlabošanā ir darba organizācijas pilnveidošana, tai skaitā efektīva esošo personāla resursu izmantošana un personāla rotācija, kas palīdz nodrošināt labākās prakses un inovatīvu ideju pārņemšanu. Esmu pārliecināts, ka rotētie virsnieki dos būtisku pienesumu un paši gūs iedvesmu jaunajos amatos, rodot potenciāli labākos risinājumus un īstenojot inovatīvas idejas. Viņu nenovērtējamā pieredze, zināšanas būs ieguldījums Valsts policijas tālākā attīstībā," pauž VP priekšnieks Armands Ruks.

VP Galvenās administratīvās pārvaldes priekšnieka vietnieka, Sadarbības un attīstības biroja priekšnieka amats jau kādu laiku bija vakants. Policijas ieskatā tas nav pieļaujams, jo pārvaldei ir jāīsteno stratēģiski svarīgi nākotnes uzdevumi, piemēram, VP restrukturizācijas pasākumu koordinēšana un ieviešana, t.sk. Eiropas komisijas Strukturālo reformu atbalsta programmas (SRAP) izstrādāto rekomendāciju ieviešana un pasākumu īstenošana, kā arī Valsts policijas darbības 2023.-2027.gadam stratēģijas projekta izstrāde un citi uzdevumi, norāda VP.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!