Foto: Latvijas Pasts
Latvijas Pasts no Lielbritānijas pasta "Royal Mail" pārpakotā veidā saņēmis vairāk nekā tūkstoti bojātu pasta sūtījumu adresātiem Latvijā – katram no šiem sūtījumiem pievienota britu pasta atvainošanās par sūtījuma stāvokli un aicinājums ziņot par konkrētu sūtījumu satura bojājumiem vai to daļu iztrūkumu, informē Latvijas Pasts.

Latvijas Pasts no Royal Mail pārpakotā veidā saņēmis izdemolētos un izlaupītos pasta maisus, kas Latvijā tika nogādāti īsi pirms Jaunā gada. Uz katra sūtījuma polietilēna iesaiņojamā materiāla ir uzdrukāta "Royal Mail" oficiāla atvainošanās.

Ja kādas daļas no sūtījuma satura trūkst vai tā saturs ir bojāts, Lielbritānijas pasta iestāde aicina par to ziņot "Royal Mail", aizpildot zaudēto, bojāto un laikus nepiegādāto pasta sūtījumu veidlapu (Lost, Damaged and Delayed Inland Mail Report a Fault and Claim Form), kas pieejama ikvienā Royal Mail pasta nodaļā, interneta vietnē vai arī zvanot uz "Royal Mail" klientu apkalpošanas tālruni 08457 740 740 (zvanot no Latvijas, tam jāpievieno starptautiskās izejas kods: no mobilā tālruņa +44 8457 740 740, no fiksētā tālruņa 0044 8457 740 740).

Jau ziņots, ka īsi pirms Jaunā gada no Lielbritānijas tika saņemti izdemolēti un izlaupīti pasta maisi ar vairākiem simtiem sīkpaku sūtījumu, kam nezināmu vandaļu nodarīto bojājumu rezultātā nebija iespējams noteikt ne adresātu, ne arī identificēt to saturu. Latvijas pasts tos nosūtīja atpakaļ "Royal Mail" kopā ar pārbaudes aktiem par konstatētajiem sūtījumu bojājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!