Foto: DELFI
Nav iespējams saglabāt daudzprofilu slimnīcas statusu Bauskas slimnīcai, jo tajā ir tikai 68 gultas vietas, kas ir krietni par maz lokālās daudzprofilu slimnīcas statusam, kur jābūt vismaz vairāk nekā 120 gultām, informēja veselības ministre Baiba Rozentāle (TP).

Taču, ja pašvaldība vēlas pirkt kādus pakalpojumus un tos sniegt savā slimnīcā, tad noteiktā apjomā tas ir iespējams, kaut Bauskas pašvaldība vēl joprojām ar saviem priekšlikumiem klajā neesot nākusi.

Kā skaidroja ministre, turklāt daudzi Bauskas apkārtnes iedzīvotāji jau līdz šim ir devušies uz Rīgas lielajām slimnīcām, lai tajās saņemtu veselības aprūpes pakalpojumus, tiecoties pēc kvalitātes.

Jo vairāk mediķim ir iespēja praktizēt, jo labāks savas nozares profesionālis viņš ir, tāpēc ir saprotama iedzīvotāju vēlme doties uz lielām slimnīcām, uzsver ministre.

To apstiprināja arī Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas preses sekretāre Inguna Poteinova, norādot, ka pacienti no reģioniem uz Austrumu slimnīcu tiek vesti pastāvīgi, ņemot vērā plašo un kvalitatīvo pakalpojumu klāstu.

Tāpat ministre uzsvēra, ka tik daudz tikšanos un sarunu, kā tas noticis Bauskas slimnīcas gadījumā, neesot noticis ar citām veselības aprūpes iestādēm Latvijā.

Turklāt slimnīca ir saņēmusi papildu finanses 38 000 latu apmērā diennakts traumpunkta nodrošināšanai, kā arī slimnīcas pārstrādes apmaksai.

17.oktobra slimnīcas atbalsta sapulcē Bauskā pieņemta rezolūcija, kurā sapulces dalībnieki pieprasa noteikt Bauskas slimnīcu kā daudzprofilu slimnīcu ilgtermiņā.

Rezolūcijā izteikts aicinājums veikt visus nepieciešamos pasākumus, lai ne vēlāk kā ar šā gada 1.decembri Bauskas slimnīcas darbība tiktu atsākta pilnā apjomā saskaņa ar Bauskas novada pašvaldības iesniegto piedāvājumu uzturēt 68 gultas.

Rezolūcijā noteikts: ja līdz šā gada 1.decembrim netiks apstiprināts jautājums par Bauskas slimnīcas kā daudzprofilu slimnīcas darbības atjaunošanu, tiks pieprasīta veselības ministres demisija un izmantotas tiesības likumā noteiktā kārtībā organizēt turpmākas protesta akcijas.

Ministres preses sekretārs Oskars Šneiders stāstīja, ka ministrei notikušas jau vairākas tikšanās gan ar slimnīcas, gan pašvaldības pārstāvjiem, ministrija arī vairakkārt ir izteikusi priekšlikumu Bauskas novada pašvaldībai līdzfinansēt slimnīcas sniegtos medicīniskos pakalpojumus, tādējādi paplašinot to klāstu. Piemēram, ja pašvaldība 2009.gadā un 2010.gadā pilnībā finansētu ķirurģisko neatliekamo palīdzību, tad ministrija varētu apmaksāt dzemdību palīdzību. Tomēr līdz šim pašvaldība skaidru atbildi neesot sniegusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!