No amata aizgājušais Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) valdes priekšsēdētājs Dzintars Mozgis varētu atgriezties amatā, trešdien LNT raidījumam "900 sekundes" pieļāva veselības ministre Baiba Rozentāle (TP).

"Iespējams, ka viņš varētu būt arī valdes priekšsēdētājs, kad beigsies visas šīs izmeklēšanas, " sacīja Rozentāle, uzsverot, ka uzskata Mozgi par vienu no labākajiem slimnīcu vadītājiem. Viņa cer, ka Mozgis patlaban pieņems viņas piedāvājumu pildīt slimnīcas attīstības direktora amatu.

Jau vēstīts, ka Mozgis iesniedzis atlūgumu un Veselības ministrija to pieņēma.

BKUS pēdējā laikā iesaistīta vērienīgā korupcijas skandālā, kā dēļ pērnā gada nogalē Mozgis pat uz laiku atkāpās no amata un nedevās saņemt viņam piešķirto Triju Zvaigžņu ordeni.

KNAB uzsācis kriminālprocesu par iespējamām nelikumībām saistībā ar publiskajiem iepirkumiem BKUS vajadzībām. Krimināllietā iesaistīti SIA "Projektu vadības un attīstības birojs" pārstāvis Raitis Muižnieks un SIA "Pamats" valdes loceklis Aleksandrs Kreicers, kā arī slimnīcas valdes loceklis un ekonomikas direktors Arnis Kramzaks un BKUS saimnieciskais direktors Aivars Lisenko, piektā aizturētā persona ir Kramzaka sieva.

Šīs personas tur aizdomās par dienesta pilnvaru pārsniegšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kukuļņemšanu, kukuļdošanu, komerciālo uzpirkšanu, dokumentu viltošanu un krāpšanu. Tāpat šī lieta, iespējams, saistīta ar vērienīgu naudas atmazgāšanu.

Jau pēc šo ziņu nonākšanas atklātībā skandālā iesaistītā firma "Pamats" uzvarēja kārtējā BKUS iepirkumu konkursā. Pēc skandāla slimnīca šo konkursu apturēja, bet vēlāk, saņemot Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) atzinumu par trūkumiem iepirkumu procesā, nolēma pārtraukt vispār. Veselības ministrija nolēmusi, ka turpmāk BKUS iepirkumus veiks centralizēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!