Foto: LETA

Latvijas Infektoloģijas centra (LIC) direktore Baiba Rozentāle (SC) piekritusi pēc iestādes reorganizācijas kļūt par Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra "Latvijas Infektoloģijas centrs" galveno ārsti, pastāstīja Veselības ministrijas (VM) pārstāvis Oskars Šneiders.

LIC direktore darba nespējas lapu izmanto kopš 6.janvāra un pagaidām darbā vēl nav atgriezusies. LIC direktores pienākumus pagaidām pilda Jeļena Storoženko.

Savukārt uz jaunveidojamā Slimību profilakses un kontroles centra direktora amatu tiks izsludināts konkurss. VM rēķinās, ka līdz 1.aprīlim iestādes vadītāju neizdosies sameklēt, tāpēc tiks iecelts direktora pienākumu izpildītājs. Patlaban vēl nav zināms, kurš tas varētu būt.

Kā ziņots, par spīti LIC iebildumiem, valdība atbalstīja LIC reorganizāciju, kas paredz nodot ar infekcijas slimību ārstniecību saistītās funkcijas Rīgas Austrumu klīniskajai universitātes slimnīcai, bet sabiedrības veselības un epidemioloģiskās drošības jomas funkcijas - jaunai veselības ministra padotībā esošai tiešās pārvaldes iestādei Slimību kontroles un profilakses centram. Reorganizēt LIC paredzēts līdz šā gada 1.aprīlim.

VM norāda, ka patlaban sabiedrības veselības veicināšanas un slimību profilakses funkcijas netiek īstenotas pietiekamā apmērā. Tādēļ LIC reorganizācijas rezultātā plānots izveidot tādu institūciju, kuras pamatfunkcija ir sabiedrības veselība, vienlaikus novēršot funkciju dublēšanos sabiedrības veselības uzraudzības jautājumos VM padotības iestādēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!