Foto: Edijs Pālens
Veselības ministre Baiba Rozentāle (TP) uzdevusi "ātrajai palīdzībai" ik pa sešām stundām pārbaudīt un novērtēt "telšu pilsētiņā" pie Ministru kabineta piketējošo veselības stāvokli, portālu "Delfi" informēja Veselības ministrijas Komunikācijas nodaļas pārstāvis Oskars Šneiders.

Rozentāle norāda, ka "ir saprotams cilvēku izmisums un vēlme paust savu viedokli arī piketa un badastreika formā, tādēļ valsts neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam regulāri jāierodas un jānovērtē šo cilvēku veselības stāvoklis, lai nepieciešamības gadījumā jau savlaicīgi sniegtu medicīnisko palīdzību". "Es tikos ar protestētājiem – viņu galvenais jautājums ir vēlme atgūt darbu, strādāt un nodrošināt savu dzīvi, tādēļ vakar Ministru kabineta sēdē uzrunāju valdības locekļus par nodarbinātības jautājumiem," norāda ministre.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka protestētāju "telšu pilsētiņa" uz Brīvības bulvāra pie valdības ēkas plešas plašumā – otrdien to veidoja jau deviņas teltis. Pirmais no protestētājiem Gatis Gaiķēns teltī pie MK dzīvo jau kopš novembra beigām. Viņš arī pieteicis badastreiku.

Premjers Valdis Dombrovskis (JL) iepriekš izdevis savam padomniekam veselības jautājumos Pēterim Apinim uzraudzīt protestētāju veselību, taču pirmdien Apinis atteicies komentēt šo premjera uzdevumu un protestētāju veselības stāvokli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!