Izmaiņas laikraksta "Diena" vadībā neliek domāt, ka uzlabosies laikraksta "Diena" kvalitāte, norādīja Rīgas Stradiņa Universitātes Komunikācijas fakultātes Komunikācijas studiju katedras lektore un studiju programmas "Multimediju komunikācija" vadītāja Anda Rožukalne.

Viņa norādīja, ka laikrakstam "Diena" jau tāpat pietrūkst izcilības un jaunajos amatos apstiprināto cilvēku profesionālais līmenis neliecina, ka laikraksta saturs tiks piepildīts ar izcilu žurnālistiku. "Absolūta nestabilitāte kolektīvā nerada stabilitātes sajūtu laikrakstam," uzsvēra Rožukalne.

Mediju eksperte uzskata, ka atrunas par "Dienas" finansiālajām problēmām nav pamatotas. Visticamāk, ka tiek mērķtiecīgi un samērā viltīgi novājināta laikraksta vadība, lai pirms gaidāmajām Saeimas vēlēšanām netiktu atspoguļota tā informācija par atsevišķiem cilvēkiem, kas nav izdevīga, jo šiem cilvēkiem pastāv bažas, ka viņi varētu zaudēt savus amatus.

Rožukalne pauž saraukumu par to, ka nepārtrauktās pārmaiņas laikraksta vadībā ir anonīmas un nav uzstādījuma, kāpēc šiem cilvēkiem ir vajadzīgi amati un ko viņi "Dienā" darīs.

"Šī rotācija arī neļauj cilvēkiem sevi pierādīt. Tiklīdz tiek nostiprināts laikraksta saturs, atjaunotas rubrikas, laikraksta pielikumi, nāk atkal jaunas pārmaiņas, kas negatīvi ietekmē laikraksta saturu. Šāda uzņēmumu šūpošana ir kļuvusi jau traumatiska," sacīja mediju eksperte.

Jau ziņots, ka par "Dienas mediju" galveno redaktoru iecelts Guntis Bojārs, bet par laikraksta "Diena" galveno redaktoru kļuvis Sergejs Ancupovs, informēja AS "Diena" sabiedrisko attiecību vadītāja Anna Muhka.

Bojārs, kurš jūnija vidū sāka pildīt laikraksta "Diena" galvenā redaktora pienākumus, jaunajā amatā iecelts, novērtējot un atbalstot Bojāra redzējumu par "Dienas" turpmāko attīstību. Bojārs par "Dienas mediju" galveno redaktoru iecelts, lai dotu viņam iespēju savu koncepciju paplašināt uz citiem AS "Diena" laikrakstiem un portālu "Diena.lv".

Par laikraksta "Diena" galvenā redaktora pirmo vietnieku iecelts Dzintars Zaļūksnis.

Muhka informēja, ka pēc pagājušajā nedēļā notikušajām izmaiņām AS "Diena" padomē iecelts jauns AS "Diena", ka arī SIA "Dienas mediji" valdes priekšsēdētājs Uldis Salmiņš.

No AS "Diena" padomes priekšsēdētāja amata atbrīvots Aleksandrs Tralmaks, kurš jau piektdien paziņoja, ka aiziet no "Dienas".

Tralmaka vietā AS "Diena" padomes priekšsēdētāja amatā ievēlēts Jānis Ogsts, kurš līdz tam bija padomes loceklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!