Foto: F64

Reformu partija (RP) nolēmusi aicināt bijušo Valsts prezidenta kancelejas vadītāju, šobrīd "Ekonomistu apvienības 2010" pārstāvi Mārtiņu Bondaru kļūt par partijas biedru, ceturtdien Rīgas nodaļas kopsapulcē sacīja partijas priekšsēdētājs Valdis Zatlers.

Partijas preses sekretāre Daiga Holma žurnālistiem gan norādīja, ka par Bondaru kā Rīgas saraksta līderi nav domāts.

Zatlers atzina, ka partijas pārstāvji ir pārrunājuši ar Bondaru iespēju iesaistīt viņu partijā, bet konkrēts lēmums to darīt pieņemts ceturtdien Rīgas nodaļas valdes sēdē.

Ceturtdien RP bija plānojusi Rīgas nodaļas kopsapulci, kura gan nenotika kvoruma trūkuma dēļ. Rīgas nodaļā kopumā ir 758 biedri, lai tā varētu balsot uz kopsapulci bija jāierodas 380 biedriem, taču uz to ieradās tikai 61 partijas biedrs. Līdz ar to RP nolēma kopsapulci slēgt un sasaukt vēl vienu 17.janvārī.

Klātesošos partijas biedrus gan uzrunāja RP līderi, kuri pauda gatavību mainīt partiju un darīt visu, lai cilvēki pamanītu RP paveiktos darbus.

Zatlers norādīja, ka ir izveidojies to cilvēku kodols, kuri vēlas darboties, nav nobijušies no zemiem reitingiem un ir pārliecināti par partijas ideāliem.  Viņš arī pauda apņēmību sākt cīņu par partijas ietekmi pašvaldībās.

"Pa gadu esam apraduši un sakārtojušies valsts līmenī, un tagad ir laiks sakārtoties pašvaldību līmenī," sacīja Zatlers.

Partijas valdes loceklis Vjačeslavs Dombrovskis Bondaru raksturoja kā cilvēku ar labu reputāciju un būtisku pieredzi, kura palīdzēs partijai kļūt spēcīgākai un izveidot jaunu vadības modeli.

"Kaut kas tāds kā Reformu partija var notikt tikai reizi 1000 gados, kad partija tiek savākta 2-3 mēnešu laikā. Daudzi prognozēja, ka šī partija būs pilnīga neveiksme, bet, paskatoties uz partijas saturu, var teikt, ka RP satura ir vairāk, nekā varbūt pat visām citām partijām. Diemžēl partijai nav rezultāta, kas svarīgs politikā - sabiedrības uzticēšanās," sacīja Dombrovskis.

Viņš uzsvēra - lai situāciju labotu, partijai ir nepieciešama daudz spēcīgāka organizācija un, pirmkārt, jāmaina vadības modelis, par ko notiek diskusijas ilgāku laiku.

Saskaņā ar "Latvijas faktu" jaunākajiem reitingiem novembrī par RP, ja rīt notiktu Saeimas vēlēšanas, bija gatavi balsot 3,7% vēlētāju.

Tuvākās gan ir pašvaldību vēlēšanas ‒ 2013.gada 1.jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!