Foto: Publicitātes attēli

Reformu partija (RP) par iespējamo sadarbību nākamgad gaidāmajās Eiropas Parlamenta un Saeimas vēlēšanās risina sarunas ar "Reģionu aliansi" un atsevišķām reģionālajām partijām, sacīja RP līderis jeb partijas valdes priekšsēdētājs Edmunds Demiters.

Kā apliecināja Demiters, atsevišķi RP biedri par šiem jautājumiem runā ar "Vienotību". Vaicāts, vai notiek sarunas arī ar nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, Demiters norādīja, ka nevarēs šo jautājumu komentēt. RP un nacionālās apvienības viedokļu tuvināšanās atsevišķos jautājumos vērojama pēc piektdien izplatītā paziņojuma, ka abi politiskie spēki vienojušies par četriem būtiskiem uzdevumiem, kuri valdībai jāpaveic, veidojot valsts budžetu 2014.gadam.

Politiķis prognozēja, ka rudenī sarunas kļūs intensīvākas un līdz gadu mijai ir jābūt skaidram redzējumam par to, kādā veidā RP turpinās darboties un vai tiks panākta vienošanās strādāt kopā ar kādu citu politisko spēku.

Jau vēstīts, ka līdz decembrī vai janvārī gaidāmajam RP kongresam jābūt skaidrībai par to, vai partija apvienosies ar kādu politisko spēku vai Saeimas vēlēšanās piedalīsies kā atsevišķs spēks, vai arī rīkosies citādi, iepriekš sacīja Demiters.

Partijai nav obligāti jāapvienojas vai jāiet vienai, bet jautājums ir par to, ka sadrumstalotība labējo partiju flangā ir ļoti liela un būtu tikai loģiski, ja politiskie spēki, kas pārstāv šo ideoloģiju, tomēr spētu nonākt pie kāda kopsaucēja, skaidroja Demiters.

Nebūtu mērķtiecīgi iet uz modeli, kas parlamentā ir pārstāvēts pašlaik, - ja koalīcijā ir trīs vai pat trīs ar pusi politiskie spēki, koalīcijas darbā galvenais akcents, kā izcelties, ir vienam otru apkarot, un tas ne pie kā laba nenoved. It sevišķi tas vērojams starp "Vienotību" un RP, kurām ideoloģija ir ļoti līdzīga, pauda RP līderis.

Kā ziņots, "Vienotība" partijas vadības augstākajā līmenī jūlija sākumā aicināja uz tikšanos reģionālo partiju līderus, cerot viņus iegūt par partneriem. Uz pirmo sarunu lūgto vidū nebija novadu vadībā plaši pārstāvētās "Reģionu alianses".

"Reģionu alianse" ar Latgales partijas un Vidzemes partijas līderiem augusta otrajā pusē konceptuāli vienojās par reģionālo partiju apvienības "Reģionu apvienība" veidošanu un kopīgu startu Saeimas vēlēšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!