Foto: LETA
Reformu partijas (RP) Dome sestdien noteikusi desmit pamatvērtību principus, balstoties uz kuriem, partijas valdei būs jāsagatavo partijas pozicionējums, portālu "Delfi" informēja RP preses pārstāve Daiga Holma.

Pēc diskusijām partijas valdes priekšsēdētāja vietnieks Edgars Rinkēvičs atzina, ka notikusi interesanta un produktīva domu apmaiņa, kas parāda, ka "mūsu vērtībās ir daudz vairāk kopīgā, nekā atšķirīgā."

Dome aicina partijas valdi divu mēnešu laikā sagatavot un iesniegt priekšlikumus par partijas pozicionējumu, kas balstās atbalstītajās pamatvērtībās. Viena no vērtībām ir brīvība un atbildība - katram cilvēkam ir brīvība izvēlēties un īstenot savus mērķus dzīvē atbilstoši savai izpratnei, vienlaikus uzņemoties atbildību par savu rīcību, ievērojot citu cilvēku līdzvērtīgo brīvību.

Tāpat partijas vērtības ir "savstarpējā cieņa un humānisms - priekšnosacījums brīvu cilvēku sadarbībai, sasniedzot individuālos un kopīgos mērķus", kā arī "tiesiskums, taisnīgums un demokrātiska valsts pārvalde ir cilvēka brīvības un atbildības īstenošanas pamats".

Tāpat par partijas pamatvērtībām atzītas "spēcīgas ģimenes un kopienas", kas ir attīstības, solidaritātes un valsts nākotnes stūrakmens.


Jau ziņots, ka Zatlera Reformu partijas (ZRP) delegātu vairākums aprīļa atkārtotā kopsapulcē nobalsoja par partijas statūtu maiņu, kas paredz arī partijas nosaukuma maiņu uz Reformu partiju (RP).

Partiju pērn vasarā dibināja eksprezidents Valdis Zatlers pēc tam, kad viņš ierosināja referendumu par 10.Saeimas atlaišanu. Referendumā pilsoņi šo ierosinājumu atbalstīja, bet nākamās 11.Saeimas vēlēšanās ZRP guva gandrīz 21% pilsoņu atbalstu. Tiesa, šogad pavasarī partiju reitings bija jau vairs tikai 3,6%, kam, pēc Zatlera domām, Ir objektīvie iemesli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!