Foto: LETA
Reformu partijas (RP) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis nepiekrīt, ka iespējamajās "ministru pārbīdēs" amatu varētu zaudēt RP virzītais izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis vai vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (RP).

Dombrovskis akcentēja, ka vēlētāji RP ir ievēlējuši ar skaidru mandātu veikt reformas. Par reformu nepieciešamību augstākajā izglītībā sabiedrība "plaši nešaubās", un tām par labu liecinot arī sabiedriskās domas aptaujas. Līdz ar to Ķīļa darbību nevar zemu novērtēt, pārliecināts ir politiķis.

RP frakcijas priekšsēdētājs uzsvēra, ka viņš ļoti augstu vērtē izglītības un zinātnes ministra drosmi reformu virzīšanas gaitā iestāties "pret spēcīgām interesēm".

Savukārt Sprūdža "galvenā vaina" ir tā, ka viņš rīkojies pret no Ventspils domes priekšsēdētāja amata pienākumu pildīšanas atstādinātā Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij") interesēm. Tāpat ministrs ir aizskāris atkritumu apsaimniekošanas jomā iesaistīto personu saimnieciskās intereses, akcentēja Dombrovskis.

Viņš piebilda, ka RP augstu vērtē katra sava ministra darbu.
Kā ziņots, nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) aicina koalīcijas partnerus veikt katra ministra un arī valdības darba novērtējumu, pēc kura neizslēdz arī ministru nomaiņu.

Kā žurnālistiem 21.janvārī pēc koalīcijas padomes sēdes skaidroja VL-TB/LNNK pārstāvis Imants Parādnieks, tagad esot īstais brīdis, lai veiktu šādu izvērtējumu ar mērķi uzlabot Ministru kabineta darbu. Taujāts, vai tas ir vienīgais mērķis, Parādnieks sacīja, ka tas varētu ietvert arī ministru nomaiņu.

Jautājumu par iespējamo ministru darba novērtējumu koalīcija pārrunās pēc divām nedēļām, un tad nacionālajai apvienībai jābūt skaidram priekšlikumam, kā tieši tā redz šādu ministru izvērtējumu un kādi būs iespējamie soļi pēc tā. Tas esot bijis arī koalīcijas partneru jautājums, kādi varētu būt turpmākie soļi pēc šāda izvērtējuma, bet konkrēta atbilde no nacionālās apvienības neesot saņemta.

Pagaidām koalīcijas partneri gan ir skeptiski noskaņoti pret šādu priekšlikumu.

Ja gadījumā samazinātos RP Saeimas deputātu skaits, tad varētu runāt par partijai pienākošos ministru vietu samazināšanos. Taču pašlaik nav pamata runāt, ka RP Saeimas frakciju pametīs kāds no deputātiem, norādīja Dombrovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!