Foto: LETA

Reformu partijas (RP) "vadzis" attiecībā uz labklājības ministri ir tuvu tam, lai lūztu, taču valde ceturtdien nolēma Ilzei Viņķelei dot vēl vienu iespēju un uzaicināja viņu uz Saeimas frakcijas un valdes kopsēdi, portālu "Delfi" informēja RP pārstāvis Mārtiņš Etkins.

"Tas vadzis, attiecībā uz Viņķeles kundzi, ir tiešām tuvu tam, lai lūztu. Ministrei ir izdevies diezgan īsā laikā gan apvainot pensionārus, pārmetot, ka tie saņem viņu nenopelnītu naudu, gan nievājoši attiekties pret demogrāfijas jautājumiem un esošajām vienošanām koalīcijas partiju vidū," bildis RP valdes priekšsēdētājs Edmunds Demiters. "Tāpēc aicināsim ministri uz frakciju, lai viņa paskaidrotu savu rīcību," rezumē Demiters.

RP Saeimas deputātiem un valdes locekļiem ir uzkrājušies daudzi jautājumi par ministres pēdējā laikā paustajiem publiskajiem izteikumiem un rīcību.

Koalīcijas partneru neapmierinātību izraisīja Viņķeles nevēlēšanās piekāpties demogrāfijas ultimāta prasībām. Tas balstās uz pērn noslēgto vienošanos par pasākumiem dzimstības vecināšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!