Foto: LETA
Reformu partija (RP), gatavojoties nākamgad paredzētajām pašvaldību vēlēšanām, nolēmusi, ka būs atvērta sadarbībai ar citiem politiskiem spēkiem, priekšroku vienmēr dodot valdības koalīcijas partneriem un veiksmīgi strādājošām reģionālajām partijām, to sestdien partijas domes sēdē pavēstīja partijas izpilddirektors Ivo Valdovskis.

Viņš atzīmēja, ka ar dažādām sadarbības formām tiek saprasta kopīgu sarakstu veidošana, vienošanās par kopīgām koalīcijām ievēlēšanas gadījumā, kā arī savu deputātu kandidātu deleģēšana sabiedroto kandidātu sarakstos vai sabiedroto virzītu deputātu kandidātu uzņemšana savos deputātu kandidātu sarakstos.

Valdovskis sacīja, ka būšot pašvaldības, kurās RP startēs paši, bet būs tādas, kurās tiks veidoti kopīgi saraksti ar citām partijām.

RP uzskata par prioritāru tādu reģionālo līderu piesaisti partijai, kuri sevi pierādījuši pašaizliedzīgā darbā savas pašvaldības iedzīvotāju labā, kuru reputācija ir nevainojama un kuru personiskā pārliecība un vērtības ir saderīgas ar RP programmu un ideoloģiju. Atsevišķos gadījumos RP pieļaušot, ka tās deputātu kandidātu sarakstos ir bezpartejiski kandidāti, taču katrs šāds gadījums tiks rūpīgi izvērtēts.

RP ir reģionālās nodaļas deviņās Latvijas pilsētās un 26 novados. Patlaban vēl nav zināms, cik pašvaldībās RP sarakstus varētu iesniegt. RP preses pārstāve Daiga Holma pieļāva, ka aktīvāka kampaņa pašvaldību vēlēšanām varētu sākties šā gada rudenī.

Kampaņa nacionālajos masu medijos tiks organizēta un izvietota centralizēti.

Lēmumus attiecībā uz kampaņas saturu, budžetu un mediju izvietojumu pieņemšot RP valde. Kampaņas izvietošana reģionālos un vietējos masu medijos pēc nodaļu vai deputātu kandidātu iniciatīvas, īpaši, ja šie mediji attiecināmi uz likuma pantiem par priekšvēlēšanu tēriņu ierobežojumiem, būs saskaņojami ar kampaņas vadības grupu RP birojā pirms publikācijas, uzsvēra Valdovskis. Kampaņas vadības grupai būs pilnvaras neatļaut publikācijas.

Runājot par kampaņas finansēm, Valdovskis sacīja, ka gan ziedojumu piesaistei, gan priekšvēlēšanu tēriņiem tiks izstrādāta stingra kontroles un uzskaites sistēma, kuras ievērošana būs partijas biedru atbildība. Pārkāpumi šajā jomā tiks uzskatīti par nopietnu iekšējās disciplīnas pārkāpumu, jo sekas partijai par šādu rīcību ir ļoti nopietnas.

RP valdes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Vilnītis ir pārliecināts, ka partijas līdzšinējā darbība un izstrādātā priekšvēlēšanu programma 2013.gada pašvaldību vēlēšanām, dos rezultātus, "ja vēl klāt pieliekt sinerģiju, ka mums ir pieci ministri, deputāti un komisiju pārstāvji".

Arī RP pārstāvētā Saeimas deputāte Zanda Kalniņa - Lukašēvica uzskata, ka ar partijas programmu un ticību sev RP sasniegs labus rezultātus gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās.

RP pirmā domes sēde sestdien notiek Latviešu biedrības namā, un tajā piedalās izvirzītie delegāti no visām partijas reģionālajām nodaļām. Partijas statūti paredz, ka domnieki ir arī valdes locekļi, visi Saeimā ievēlētie deputāti un citas amatpersonas.

Kā ziņots, RP līderis Valdis Zatlers nesen paziņoja, ka veselības problēmu dēļ uz nenoteiktu laiku pamet partijas vadību.

RP valdes sēdē ievēlēti trīs RP valdes priekšsēdētāja Zatlera vietnieki - ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, Jānis Vilnītis un Sandra Sondore-Kukule, kuriem sadalītas kompetences jomas un kuri turpmāk vadīs partiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!