Foto: LETA

Reformu partijas (RP) Rīgas mēra amata kandidāte Inga Antāne uz jautājumu par iespējamo sadarbību ar "Saskaņas centru" pēc pašvaldību vēlēšanām atbild ar pretjautājumu, piektdienas rītā izskanēja deputātu kandidātes intervijā Latvijas Neatkarīgajā televīzijā.

Vienlaicīgi viņa sacīja, ka Rīgā ir jārisina daudz saimniecisku jautājumu un politiskajam aspektam nevajadzētu traucēt.

"Ziniet, atbildot uz šo jautājumu [vai sadarbosies ar SC Rīgas domē, ja iekļūs pašvaldībā], man gribas uzdot pretjautājumu, visdrīzāk tas varētu būt "Saskaņas centram" jautājums - vai "Saktas" puķu tirdziņš par trīs tūkstošiem latu kvadrātmetrā ir laba pārvaldība?" jautāja Antāne.

Pēc viņas sacītā, RP noteikti sadarbosies ar tiem, kuri ir par Rīgas attīstību un valsts attīstību kopumā, par labu pārvaldību, par tiesiskumu, par tiem pašiem principiem, ar kuriem partija startējusi Saeimas vēlēšanās. "Ja politiskais spēks, vienalga, kurš tas būtu, ir gatavs strādāt Rīgas, rīdzinieku, visas valsts labā, tas ir svarīgākais kritērijs," teica Antāne.

Viņas skatījumā Rīgā pie varas esošās partijas ne vienmēr raksturo laba pārvaldība. Antāne minēja, ka ik mēnesi dzird kādu skandālu par "Rīgas satiksmi", bet pēdējie notikumi "Rīgas namos" liecinot, ka faktiski izsaimniekota nauda.

Viņa arī uzsvēra, ka jāņem vērā, ka Rīgā ir jārisina saimnieciski jautājumi, ne tik daudz nacionāla līmeņa jautājumi.

"Jāņem vērā tas, ka Rīga nav nacionāla līmeņa valdības jautājums. Tie ir jautājumi par siltumu, ūdeni, nošķūrēt sniegu no durvju priekšas - jautājumi, kur nebūtu jābūt svarīgam politiskajam aspektam. Tas nedrīkst traucēt rīdzinieku interesēm nekādā gadījumā," sacīja RP pirmais numurs deputātu kandidātu sarakstā Rīgā.

RP ceturtdienas vakarā nosauca savu mēra kandidātu Rīgā. Pašvaldību vēlēšanas notiks 1.jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!