Foto: LETA

Tuvināšanās "Vienotībai" "ceļa kartes" veidošanu Reformu partijas (RP) valde šovakar uzticējusi RP valdes priekšsēdētājam Edmundam Demiteram, apliecināja politiķis.

Sarunās ar "Vienotību" varētu iesaistīties arī citi RP biedri. Piemēram, iepriekš atkarībā no atrašanās Latvijā sarunās piedalījies RP valdes loceklis, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, RP valdes priekšsēdētāja vietniece Sandra Sondore-Kukule un RP frakcijas priekšsēdētāja vietniece Zanda Kalniņa-Lukaševica, norādīja Demiters.

Ar "Vienotības" vadību plānots sazināties pirmdien, 10.februārī, lai runātu par "ceļa kartes" sarunu iespējamo grafiku.

Šovakar tomēr netika pieņemts galīgais lēmums saistībā ar RP saraksta veidošanu Eiropas Parlamenta vēlēšanām, norādīja Demiters. Ja RP veidos savu kandidātu sarakstu, tajā varētu būt arī iepriekšējais ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts (RP). Politiskais spēks par šo jautājumu turpinās spriest pēc divām nedēļām.

Iepriekš kā RP kandidāts uz EP vēlēšanām tika minēts Saeimas deputāts Vilnis Ķirsis (RP).

Kā ziņots, vairākums no RP uzskata, ka nevar būt ne runas par to, ka politiskā spēka biedriem ir jāiestājas "Vienotībā", lai 12.Saeimā varētu kandidēt no "Vienotības" saraksta, skaidroja Demiters.

"Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa norādījusi, ka no "Vienotības" saraksta varēs kandidēt tie RP pārstāvji, kas iestāsies "Vienotībā".

Āboltiņa un Demiters 6.janvārī oficiāli parakstīja abu partiju vienošanās par tuvināšanos memorandu.

Partijas "Vienotība" un RP līderi decembra nogalē paziņoja, ka ir vienojušies par kopīgu sadarbību, startējot 12.Saeimas vēlēšanās. Parlamenta vēlēšanās kandidēšana plānota no "Vienotības" saraksta.

Abas partijas konceptuāli vienojušās koordinēt rīcību vēl 11.Saeimas darbības laikā - tās darbosies kā divas atšķirīgas frakcijas, taču koordinēs savu rīcību, tostarp virzot Ministru prezidenta amata kandidātu, iepriekš skaidroja Āboltiņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!