Foto: LETA

Reformu partija (RP) un Nacionālā apvienība (NA) gatavojas reklāmas kampaņai Rīgā, ņemot vērā šonedēļ pieņemtos pašvaldības stingros ierobežojumus reklāmas izvietošanā, savukārt "Vienotība" par kampaņas pielāgošanu stingrākām prasībām pagaidām vēl nedomājot, noskaidroja ziņu aģentūra BNS.

Rīgas dome ir grozījusi saistošos noteikumus par reklāmu, izkārtņu un citu informatīvo materiālu izvietošanu, kas nosaka ierobežojumus priekšvēlēšanu aģitācijai.

RP pārstāve Daiga Holma aģentūrai BNS sacīja, ka priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietojuma grafiks pašlaik vēl tiek veidots un partija plāno ievērot visus noteiktos ierobežojumus aģitācijas materiālu izvietošanai vidē, arī Rīgas domes precizētos saistošos noteikumus.

"Partija gatavojas uzrunāt vēlētājus dažādos veidos, nekoncentrējoties uz vienu konkrētu reklāmas veidu," piebilda Holma.

Arī NA Rīgas saraksta līdere Baiba Broka atzīst, ka pašlaik ierobežojumi ir juridiski stājušies spēkā un ir jāievēro, līdz ar to kampaņa tiek piemērota atbilstoši likumiskajam regulējumam. NA savu komunikācijas stratēģiju ar vēlētāju balstīs uz personīgāku attieksmi.

"Protams, tas maina visu stratēģiju, kā mēs plānojām komunicēt ar vēlētāju. Mēs plānojam, ka mūsu stratēģija būs – tuvāk iedzīvotājiem, tiešā uzruna, kontakti ar iedzīvotājiem," teica Broka.

Viņa pauda viedokli, ka noteikumi nav pamatoti, jo vēlēšanās ir jābūt tiesībām uzrunāt tautu. Pēc viņas uzskata, tā varētu būt tieši pašreiz Rīgā pie varas esošā "Saskaņas centra" vājuma pazīme.

Savukārt partijas "Vienotība" Rīgas mēra amata kandidāte Sarmīte Ēlerte sacīja, ka pagaidām partija neapspriež iespēju pielāgot savu priekšvēlēšanu kampaņu jaunajiem RD ierobežojumiem vides reklāmas izvietošanai, jo ierobežojumi ir nesamērīgi un ir jāatsauc.

"Nevar ierobežot šādi vēlētāju tiesības iepazīties ar tās vai citas partijas piedāvājumu. Tāpēc mēs pašlaik neapspriežam, ko mēs darīsim ar šiem ierobežojumiem, bet mūsu lūgums Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai ir šos ierobežojumus atsaukt kā neatbilstošus," klāstīja Ēlerte.

RD ir noteikusi, ka priekšvēlēšanu aģitācijas materiālus būs aizliegts izvietot Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas teritorijā, Mežaparka teritorijā, Ķīpsalas vēsturiskās apbūves teritorijā, Kalnciema koka apbūves teritorijā, Pārdaugavas apbūves fragmenta teritorijā, vairākās apbūves aizsardzības teritorijās – Āgenskalnā, Bolderājā, Dzegužkalnā, Nordeķos, Maskavas priekšpilsētā, Sarkandaugavā, Teikā, Torņakalnā, Vecāķos, Vecmīlgrāvī, Emmas ielā, Čiekurkalnā, Pleskodālē, Jaunmīlgrāvī, Ezera ielā, Vecdaugavā, Airu ielā, VEF rūpnieciskajā apbūvē un Ziemeļblāzmas kultūrvēsturiskajā kompleksā.

Priekšvēlēšanu aģitācijas materiālus nevarēs izvietot uz pašvaldības un pašvaldības kapitālsabiedrību īpašumā esošajām ēkām, būvēm un attiecīgajam īpašumam piesaistītajā zemesgabalā, kā arī uz tiltiem, satiksmes pārvadiem un estakādēm.

Pašvaldību vēlēšanas notiks 1.jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!