Foto: LETA

Reformu partijas (RP) priekšsēdētāja vietniece Sandra Sondore-Kukule un RP Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis nesaskata problēmas, ja Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova tiks apstiprināta partijas valdē.

Kā ziņots, Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma" 1.martā vēstīja, ka RP ikgadējā kongresā paredzēts ievēlēt jaunu valdes locekli, un uz šo vietu paredzēts virzīt Kulakovu. Tiesa, kontekstā ar Daugavpils pašvaldību amatpersonu kukuļošanas krimināllietu šāda iecere raisījusi vairāku biedru neizpratni.

Dombrovskis un Sondore-Kukule uzsvēra, ka korupcijas skandālā Daugavpilī ir iesaistīts Kulakovas vietnieks, kurš pārstāv apvienību "Saskaņas centrs".

Savukārt Kulakova, uzzinot par šiem notikumiem, ir iniciējusi auditu. Daugavpils domes priekšsēdētāja arī nav bijusi tieši atbildīga par šajā lietā iesaistītajiem uzņēmumiem, bet atbildība par tiem ir bijusi SC deputātam, skaidroja Dombrovskis.

Pret Kulakovu nav rosinātas nekādas darbības - nedz izmeklēšanas darbības, nedz kriminālprocesuālās darbības, skaidroja Sondore-Kukule. Kulakova administratīvajā līmenī ir izdarījusi visu, lai tiktu skaidrībā par faktiem, kas nākuši atklātībā, kā arī sadarbojas ar tiesībsargājošajām iestādēm.

Latgales reģionālās nodaļas stāv aiz Kulakovas "kā klints", un šo nodaļu biedri Daugavpils domes priekšsēdētāju ir izvirzījuši kā savu pārstāvi darbam RP valdē, skaidroja RP priekšsēdētāja vietniece.

Kā ziņots, šodien notiek RP ikgadējais kongress, kurā tiek uzklausīts partijas vadības ziņojums par paveikto politikā 2012.gadā un prioritātēm 2013.gadā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!