Foto: LETA

"Vienotības" piedāvāto pārstāvniecības proporciju 3:1 Rīgas pašvaldības vēlēšanu sarakstā Reformu partija (RP) uzskata par tādu, kura neatspoguļo vienotas komandas un līdzvērtīgas partnerības principu, sacīja RP vadītāja vietniece Sandra Sondore-Kukule.

Šādu viedokli pauž gan RP Rīgas nodaļas valde, gan RP valde, skaidroja RP vadītāja vietniece.

"Ja tiks pieņemts lēmums startēt kopā vienā sarakstā, par šo jautājumu noteikti būs plašāka diskusija," par Sondores-Kukules sniegto viedokli informēja RP preses pārstāve Daiga Holma.

Viņa uzsvēra, ka pašlaik RP Rīgas nodaļā un partijā ir ļoti dažādi un neviennozīmīgi viedokļi attiecībā uz kopīga saraksta veidošanu ar "Vienotību", tāpēc tiek apspriests ierosinājums debatēt par šo jautājumu RP domes sēdē, kas notiks 20.oktobrī.

RP ar savu programmas pieteikumu pašvaldību vēlēšanām nāca klajā jau jūnijā partijas domes sēdē, atgādināja Sondore-Kukule.

""Vienotības" pārstāvji ir ar to iepazinušies un sarunās pauda atbalstu tās galvenajām pamatnostādnēm, norādot, ka neredz tajās kādas principiālas pretrunas ar "Vienotības" nostāju. Taču, cik pašlaik zināms, tad "Vienotība" savu pašvaldību programmu vēl nav publiskojusi," skaidroja politiķe.

Iespēja, ka RP un citas partijas 2013.gadā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās uzvarēs Rīgas domes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu (SC), nav dēvējama par neiespējamo misiju, domā Sondore-Kukule. Viņa skaidroja, ka gan "Vienotība", gan RP ir gatava virzīt mēra amata kandidātus. Tomēr RP par konkrētiem kandidātiem vēl nav lēmusi.

Taču, kamēr nav pieņemts lēmums par to, vai velēšanās partijas startēs kopā vai atsevišķi, un kamēr RP par to nav lēmusi, par šo jautājumu publiski runāt ir pāragri, uzsvēra politiķe.

"Runājot par mēra amata kandidātu kvalitātēm, - kandidāts nebūtu jāmeklē, ņemot par atskaites punktu Nilu Ušakovu. Kritērijs nav Ušakovs, bet gan mērķi, kurus attiecīgais politiskais spēks izvirza un vēlas sasniegt pārredzamā nākotnē, uzņemoties politisko atbildību par Rīgas pilsētu," sacīja Sondore-Kukule.

Šiem mērķiem būtu jāpakārto saraksta līderiem nepieciešamās zināšanas, prasmes un pieredze, kā arī spējas to visu izmantot reālā darbā, norādīja RP vadītāja vietniece.

Kā ziņots, partija "Vienotība" deputātu kandidātu sarakstā Rīgas pašvaldības vēlēšanās RP piedāvājot proporciju 3:1 un esot gatava atvēlēt RP iespēju nominēt mēra kandidātu, jo partijas rindās pienācīgi līderi nav atradušies, septembra sākumā vēstīja portāls "Pietiek.com".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!