Foto: Latvijas Studentu apvienība
Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) līdzšinējā komunikācija par Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) likvidāciju, pievienojot to Latvijas Universitātei (LU), nav bijusi korekta, portālam "Delfi" skaidro Latvijas Studentu apvienības (LSA) preses pārstāvis Kristaps Osis.

Pēc viņa teiktā, iztrūcis demokrātisks dialogs, kura ietvaros notiktu savstarpēji saskaņotas, plānveidīgas, finansiāli un sociāli izvērtētas diskusijas kopā ar ieinteresētajām pusēm par augstskolu tīkla sakārtošanu un kādu augstskolu reorganizācijas jautājumiem.

LSA, kā atgādina Osis, iestājas par to, ka diskusijas par augstskolu konsolidāciju nedrīkst notikt bez Augstākās izglītības padomes (AIP) viedokļa uzklausīšanas.

Arī LSA prezidente Maira Belova paziņojumā medijiem kritizē IZM darbu.

"Diemžēl, jautājumu par RPIVA iespējamo likteni IZM sākumā paši pieņēma un pēc tam tikai ar šo faktu iepazīstināja akadēmijas pārstāvjus un studentus," komentē Belova.

LSA uzsver, ka RPIVA reorganizēšanas vai likvidēšanas gadījumā nekādā gadījumā nedrīkst ciest studenti. Lai arī kāds būtu lēmums šajā jautājumā, studentiem ir jādod iespēja pabeigt studijas tieši tajā studiju programmā, kurā viņi studijas ir uzsākuši, un pēc tam turpināt darbu izvēlētajās profesijās.

Ziņots, ka otrdien, 25 . janvārī, notika RPIVA studentu un mācībspēku gājiens, kurā akadēmijas pārstāvji iebilda pret IZM vēlmi likvidēt RPIVA. Gājiena laikā Saeimā, IZM, AIP un Ministru kabinetā tika iesniegtas vēstules.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!