Trīs Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības augstskolas (RPIVA) studenti, kuru studiju programma "Diplomātija un starptautiskās tiesības" slēgta kā likumam neatbilstoša, ir neapmierināti ar augstskolas piedāvājumu studēt citur.
Studenti savu neapmierinātību vēstulē pauduši Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijai, izglītības un zinātnes ministram Kārlim Greiškalnam un Valsts cilvēktiesību birojam. Saeimas komisija vēstuli nosūtījusi Augstākās izglītības padomei (AIP), kurai jāsniedz komentārs par radušos situāciju.

AIP vecākā referente Ārija Konstantinova sacīja, ka programma ar šo gadu slēgta, jo RPIVA Senāts to nebija apstiprinājis un augstskola nebija spējīga saņemt licenci programmas īstenošanai.

Tā kā augstskolai ir saistības ar studentiem, tad tai studentiem bija jānodrošina iespēja studēt šajā pašā augstskolā līdzīgā programmā vai citur vai jāatmaksā par studijām samaksātā nauda. Pēc Konstantinovas teiktā, augstskola šiem studentiem nodrošinājusi studijas citā programmā, taču viņus tā neapmierinot.

Maija beigās AIP uzdeva RPIVA pārtraukt studentu uzņemšanu vairākās studiju programmās un apturēt jaunu programmu uzsākšanu līdz laikam, kamēr būs sakārtota programmu klasifikācija un esošo studiju programmu īstenošanas kapacitāte sasniegs pilnvērtīgu, akreditācijai atbilstošu līmeni.

Padome toreiz nolēma, ka augstskolai jāpārtrauc studentu uzņemšana studiju programmās "Diplomātija un starptautiskās tiesības" un "Izdevējdarbība un poligrāfijas uzņēmuma vadītājs", līdz brīdim, kad programma tiek licencēta un akreditēta.

AIP uzdeva augstskolai veikt arī virkni pasākumu savas darbības uzlabošanai un līdz 15.septembrim atskaitīties par padarīto. Pēc RPIVA sniegtās informācijas par paveikto saņemšanas padome nolēma arī turpmāk uzraudzīt augstskolas darbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!