AS "Rīgas siltums" (RS) apsver iespēju ierosināt maksātnespējas procesu pret vienu privātu namu apsaimniekotāju, otrdien tikšanās laikā ar pašvaldības namu apsaimniekošanas uzņēmumu vadītājiem un domes vadību sacīja RS vadītājs Āris Žīgurs.

Žīgurs norādīja, ka patlaban par piegādāto siltumu ir norēķinājušās visas pašvaldības namu pārvaldes un to pārziņā esošajās ēkās siltums jau pieslēgts. Arī privāto apsaimniekotāju vidū parādnieku neesot pārāk daudz - 170 mājas esot parādā kopā ap 300 000 latu.

Pēc Žīgura teiktā, viens privātais apsaimniekotājs tomēr esot īpašs - tas esot parādā ap 220 000 latu, un siltumam neesot pieslēgtas ap 50 šī uzņēmuma apsaimniekotās ēkas dažādos pilsētas rajonos.

"Būsim spiesti risināt jautājumu par maksātnespējas ierosināšanu. Iedzīvotājiem ieteiktu ātri izvēlēties citu apsaimniekotāju," sacīja Žīgurs.

Uz jautājumu, vai šis apsaimniekotājs ir SIA "Māju serviss KSA", Žīgurs norādīja, ka to nevarot nedz apstiprināt, nedz noliegt.

Tikšanās laikā tika apspriesti jautājumi par problēmām, mainot māju apsaimniekotājus. Iepriekš šajā procesā bijušas problēmas parādnieku dēļ, jo nākamais apsaimniekotājs nevarējis siltumu pieslēgt, kamēr nav samaksāts parāds.

Žīgurs norādīja, ka tagad šo jautājumu plānots risināt, parādus jaunajiem apsaimniekotājiem nododot ar cesīzes līguma starpniecību.

RS vadītājs arī atzina, ka būs gadījumi, kur lietas vajadzēs risināt ar civiltiesiskām metodēm, piemēram, ja apsaimniekošanas maksa izlietota tam neapredzētiem mērķiem.

Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs (LPP/LC) norādīja, ka jāpastiprina darbs ar debitoru parādiem, piedziņu vēršot pret īpašumu.

Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko (LPP/LC) pievērsa uzmanību tam, ka vajadzētu pārliecināties, vai dzīvoklis nav ieķīlāts bankai, "jo tad visu tiesāšanās darbu izdarīs pašvaldība, iztērēs naudu, bet nekā nedabūs".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!