Pēc negaidīti lielajiem rēķiniem par siltumu janvārī rīdziniekiem februārī par siltumenerģiju būs jāmaksā gandrīz par piektdaļu lētāk, galvaspilsētas iedzīvotājiem sola a/s “Rīgas siltums” (RS).
Februārī par siltumu mazāk būs jāmaksā siltās gaisa temperatūras un mazā apkures dienu skaita februārī dēļ, portālam “Delfi” skaidroja uzņēmumā.

RS atzīmē, ka kopumā februārī realizēti 416 000 megavtastundu siltumenerģijas, kas ir par 39% mazāk nekā janvārī. Taču 1. februāra pieaugušā siltumenerģijas tarifa dēļ, rēķini samazinājušies tikai par 17,5%.

Medijji jau rakstīja, ka RS atsūtītie ikmēneša rēķini par siltumenerģijas samaksu janvārī, rīdziniekos izsauca sašutumu. Lai arī janvāris, salīdzinot ar citkārt pieredzēto, bija silts un jaunie siltumtarifi vēl nebija stājušies spēkā, tomēr salīdzinājumā ar decembri tie vietām bija palielinājušies pat par vairāk nekā pusi.

Toreiz RS medjiem apgalvoja, ka kļūdas tarifu noteikšanā nav bijis. Salīdzinoši augstās rēķinu summas uzņēmuma pārstāvji skaidroja ar to, ka janvāra rēķinos iekļauta arī maksa par pēdējām decembra dienām, tādējādi, rīdzinieki saņēmuši rēķinus par laika periodu no 27. decembra līdz 31. janvārim. Turklāt janvāris bijis nedaudz aukstāks par decembri, norādījuši uzņēmuma pārstāvji.

Interesi par pārsteidzoši augstajiem siltumtarifiem pauda arī premjers Ivars Godmanis, kurš pauda apņēmību noskaidrot, kāpēc tie ir auguši tik strauji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!