Foto: LETA

Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) rektora amatam ir pieteikušies divi kandidāti – līdzšinējais Augstākās izglītības padomes vadītājs profesors Jānis Vētra un tagadējais RSU rektors profesors Jānis Gardovskis, portālu “Delfi” informēja RSU sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Edijs Šauers.

RSU rektora vēlēšanas paredzētas 28.novembrī. Pretendentam bija jābūt profesora amatā un tiem bija jāiesniedz iesniegums brīvā formā, dzīves gājuma apraksts, RSU attīstības koncepcija turpmākajiem pieciem gadiem (2013-2017), profesora diploms vai tam pielīdzināts dokuments.

Pretendentu iesniegumi, CV un RSU attīstības koncepcijas ir publicētas RSU mājas lapā, bet līdz 28. novembrim, kad RSU Satversmes sapulcē tiks vēlēts rektors, ir plānota arī kandidātu publiska diskusija, kurā interesenti varēs uzdot abiem kandidātiem jautājumus par augstskolas attīstību.

Saskaņā ar Augstskolu likumu un RSU Satversmi rektoru uz pieciem gadiem ievēl RSU Satversmes sapulce un pēc tam apstiprina Ministru kabinets.

 RSU 10 fakultātēs līdz ar medicīnu saistītajām studijām jau 12 gadus ir iespējams apgūt dažādas modernas sociālo zinātņu programmas.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!