Nepietiekamā finansējuma dēļ arī Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) mācībspēki un administrācija šopavasar dosies bezalgas atvaļinājumos – šādu lēmumu pieņēmusi RTU Dekānu padome, portālu “Delfi” informēja RTU Komunikācijas centrā.
RTU salīdzinājumā ar citām Latvijas augstākās izglītības iestādēm ir vislielākais valsts budžeta finansēto studiju vietu skaits, tāpēc universitāte ir vistiešāk atkarīga no valsts piešķirtā finansējuma. Kopējais budžeta samazinājums RTU studijām un pētniecībai 2009. gadā, salīdzinot ar 2008. gadu, pārsniedz 40%. Studiju procesa nodrošināšanai sākotnēji paredzēto 29 miljonu vietā RTU 2009.gadā plānots piešķirt vien 19 miljonus.

Februārī RTU mācībspēku un administrācijas atalgojumi tika samazināti par 34%. Taču, papildu līdzekļu taupības nolūkos, RTU Dekānu padome pieņēmusi lēmumu lūgt katru mācībspēku un administrācijas darbinieku trīs mēnešu laikā - aprīlī, maijā un jūnijā - doties septiņu darba dienu ilgā bezalgas atvaļinājumā.

Neraugoties uz darbinieku bezalgas atvaļinājumiem, RTU saglabās studiju kvalitāti. Studiju process pavasarī ir īpaši aktīvs - turpinās lekcijas, mācībspēki studentiem palīdz gatavot inženierprojektus, bakalaura un maģistra darbus, sniedz konsultācijas, sniedz iespēju kārtot studiju parādus, tāpēc lielākajai daļai mācībspēku arī piespiedu atvaļinājuma laikā būs intensīvs darba režīms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!