Latvijas Sociālistiskās partijas līderis Alfrēds Rubiks uzskata, ka Latvijai pēc iestāšanās Eiropas Savienībā (ES) ir jārēķinās ar to, ka tās "suverenitāte un pašnoteikšanās visās jomās būs ierobežota".
Šādu viedokli Rubiks pauž pirmdien publicētā intervijā laikrakstam "Dienas bizness".

"Valsts nevar atrasties kādā kopienā, nerēķinoties ar tās prasībām. Ja kāds man var pierādīt, ka tas labums, ko mēs iegūsim, iestājoties ES, atsvērs visu to, ko mēs zaudēsim, es būšu par šādu soli, taču pagaidām neviens to vēl nav izdarījis," saka Rubiks.

Viņš arī uzskata, ka maldīgs ir uzskats, ka pēc iestāšanās ES Latvijas precēm palielināsies noieta tirgus. "Maldīgi ir domāt, ka, iestājoties ES, palielināsies noiets mūsu precēm. Nekas nebūs! ES pamanīs, kas mums ir lielas neapdzīvotas platības Latgalē, un atcerēsies, ka tai ir problēmas ar kurdu un turku izvietošanu," uzskata viņš.

Rubiks gan atzīst, ka ES noteiktie standarti ir ļoti labi un pieņemami, taču tos, pēc viņa domām, var ieviest un pildīt arī bez iestāšanās ES.

"Jau tagad mums tiek iznīcināti tirgi, priekšroku dodot lielveikaliem, tādējādi iznīcinot mazos uzņēmējus, un tās ir pirmās ES vēsmas. Tādam Indulim Bērziņam, protams, mūsu nākotne ir vienaldzīga. Padomju gados viņš slavināja komunismu, tad viņš bija liels antikomununists, bet tagad viņš ir ieraudzījis uzlecošu saulīti nevis komunismā, bet ES," saka Rubiks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!