Foto: DELFI

Latvijas Sociālistiskās partijas vadītājs un Eiropas Parlamenta deputāts no Latvijas Alfrēds Rubiks (SC) neparakstīšoties par tautas nobalsošanas ierosināšanu, lai pilsonība automātiski tiktu piešķirta visiem tiem Latvijas nepilsoņiem, kuri to vēlas, to intervijā Latvijas Radio trešdien atzina Rubiks.

Viņaprāt, nepilsoņu jautājums ir jārisina Latvijas valdībai, jo valsts, stājoties Eiropas Savienībā, kā arī parakstot Lisabonas līgumu, apņēmās sakārtot šo jautājumu. "Ja šāda apņemšanās, parakstot dokumentu, ir uzņemta, tad tā ir jāatrisina Latvijas valdībai, nevis pilsoņiem pēc savas iniciatīvas," sacīja Rubiks, kurš arī trešdiendosies nolikt ziedus pie Uzvaras pieminekļa.

Jau ziņots, ka Saeimas deputāts Nikolajs Kabanovs (SC) iepriekš nāca klajā ar paziņojumu, ka pie Uzvaras pieminekļa 9.maijā plānots masveidā vākt parakstus tautas nobalsošanas ierosināšanai, lai pilsonība tiktu automātiski piešķirta visiem tiem nepilsoņiem, kuri to vēlas.

"Piedalīties parakstu vākšanā mani pamudināja arī tas, ka, iespējams, šī kļūs par pēdējo tautas gribas izpausmi Latvijā. Ļoti iespējams, ka labēji - nacionālistiskais Saeimas vairākums vistuvākajā nākotnē 15 reizes paaugstinās referendumam nepieciešamo parakstu latiņu, kas padarīs referendumus par praktiski neiespējamiem," teica Kabanovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!