Foto: F64
Nacionālā radio un televīzijas padome (NRTP) rudenī varētu atkārtoti virzīt izskatīšanai valdībā jautājumu par Latvijas Radio 2 nodošanu koncesijā, trešdien ziņo "Neatkarīgā Rīta Avīze".

NRTP priekšsēdētājas vietniece Dace Buceniece laikrakstam norādījusi, ka jautājumu par Latvijas Radio 2 nodošanu privātajam partnerim varētu atkārtoti izskatīt valdībā.

"Droši vien to darīsim kaut kad rudenī, pēc Saeimas vēlēšanām, jo pēc Publiskās privātās partnerības likuma konkrēts lēmums par koncesiju jāpieņem Ministru kabinetam," paudusi Buceniece.

Jau ziņots, ka valdība aprīļa sākuma no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķīra 183 069 latus, lai nodrošinātu Latvijas Radio 2 darbību līdz šā gada beigām un dotu valdībai vēl laiku izšķirties par raidstacijas nodošanu koncesijā.

Projekts, kas paredz publiskās un privātās partnerības procedūras uzsākšanu, lai izvēlētos pretendentu, ar kuru slēgt līgumu par LR2 nodošanu koncesijā, jau sagatavots, taču valdība par to nav izlēmusi.
LR2 nodošana koncesijā iepriekš bija paredzēta līdz šī gada maijam. LR ģenerāldirektors Dzintris Kolāts iepriekš norādīja, ka uzņēmējiem ir liela interese par LR2 pārņemšanu, tāpat gatavību to darīt pauduši radio darbinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!