Rudenī varētu sašūpoties ekonomikas ministra Jurija Stroda (TB/LNNK) krēsls, jo ministrs neesot guvis autoritāti savā nozarē un neoficiāli tiek vērtēts kā viens no vājākiem ministriem valdībā.
Premjera pārstāvētās Tautas partijas (TP) Saeimas frakcijas vadītājs Māris Kučinskis norādīja, ka ne par Stroda, ne arī citu ministru atlaišanu nav runāts. "Koalīcijā ir runāts, ka rudenī tiks pārskatīts visu valdības locekļu darbs, un, ja tas neapmierinās, vajadzēs izmaiņas," sacīja Kučinskis un norādīja, ka ne par vienu ministru nekas netiks lemts aizmuguriski.

Apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (TB/LNNK) valdes loceklis, Saeimas frakcijas vadītājs Māris Grīnblats pieļāva, ka, iespējams, Strodam ir domstarpības ar premjeru par enerģētikas politikas jautājumiem.

"Iespējams, ka premjeram ir kaut kas uz sirds sakrājies. Es pieļauju, ka tas ir saistīts ar enerģētikas politikas jautājumiem," sacīja Grīnblats un norādīja, ka partija nav saņēmusi nekādus iebildumus par ekonomikas ministra darbu.

Tikmēr opozīcijā esošās partijas "Jaunais laiks" (JL) deputāts Dzintars Zaķis pauda uzskatu, ka valdībai nav ideju, kā risināt samilzušās problēmas ekonomikā, tādēļ ekonomikas un finanšu ministriem ir jādemisionē.

Zaķis uzskata, ka Strodam arī būtu jāuzņemas atbildība par inflācijas pieaugumu un par to, ka nekas netiek darīts kritiski augstā valsts tekošā konta deficīta samazināšanai.

Kuluāros izskanējušas runas, ka Strods, reiz uzstādamies plašākas auditorijas priekšā Briselē, neesot spējis atbildēt uz kādu uzdoto jautājumu un radījis izbrīnu klātesošajos par vājajām zināšanām ekonomikā.

Tāpat neoficiāli izskanējis, ka valdības partneri ekonomikas ministra amatā labprāt redzētu TB/LNNK priekšsēdētāju Robertu Zīli, kurš ir arī Eiropas Parlamenta deputāts un tādā gadījumā būtu spiests nolikt mandātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!