Šī gada sākumā SIA "Rīgas ūdens" dzeramā ūdens sūkņu stacijās "Baltezers" un "Daugava - 2", kā arī kanalizācijas sūkņu stacijā "Ilzene" uzstādītie dīzeļģeneratori jau šobrīd ļauj nodrošināt ūdensapgādi situācijā, ja dabas stihijas vai citu iemeslu dēļ tiktu pārtraukta centralizētā energoapgāde šiem objektiem, informēja uzņēmums.
Iepriekšējo gadu pieredze liecina, ka stiprākas vētras var izraisīt krīzes situāciju, kad tiek pārtraukta elektropiegāde stratēģiski svarīgiem objektiem, par kādiem uzskatāmi arī ar ūdensapgādi saistītie objekti - dzeramā ūdens un kanalizācijas sūkņu stacijas.

Kopš 2008. gada sākuma SIA "Rīgas ūdens" ir nodrošinājis ūdensapgādi arī šādās krīzes situācijās, apgādājot dzeramā ūdens sūkņu stacijas "Baltezers" un "Daugava - 2", kā arī kanalizācijas sūkņu staciju "Ilzene" ar autonomām elektrobarošanas ierīcēm - dīzeļelektrostacijām. Uzņēmuma rīcībā ir arī pārvietojams dīzeļģenerators, kurš vajadzības gadījumā var darbināt kādu nelielāku sūkņu mezglu.

Taču, ja SIA "Rīgas ūdens" elektroapgādes krīzes situācijā spēj pilsētai piegādāt dzeramo ūdeni, tad daudzstāvu ēku augšējos stāvos ūdens var arī nebūt, jo māju pagrabstāvos uzstādītie spiediena paaugstināšanas sūkņi elektroapgādes pārtraukumu laikā nevar darboties. Lai nepieļautu ūdensapgādes traucējumus, nepieciešams panākt, ka nākotnē arī namu apsaimniekotāji spēj nodrošināt daudzstāvu ēkas ar autonomām elektrobarošanas ierīcēm.

Dīzeļģeneratoru iegāde un uzstādīšana tika veikta projekta "Ūdenssaimniecības attīstība Rīga, 3. kārta" ietvaros. Projekta finansēšanu 85% apmērā veica Eiropas Savienības Kohēzijas fonds, savukārt atlikušos 15 % līdzfinansēja Rīgas dome un uzņēmums SIA "Rīgas ūdens".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!