Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesas tiesnese Lelde Grauda šonedēļ apmierinājusi dziesmu tekstu autora Uģa Rūķīša lūgumu un piemērojusi prasības nodrošinājumu, apķīlājot ierakstu kompānijas "Mikrofona ieraksti" un autoru darbu izdevniecības "MicRec" mantu par kopējo summu Ls 10 000.
Prasītājs šonedēļ tiesā celtajā prasībā lūdz atzīt viņa līdzautora tiesības uz grupas "Līvi" dziesmu "Mana vienīgā ziņģe", kas iekļauta "Mikrofona ierakstu" izdotajā dziesmu krājumu albumā "Superizlase".

Tiesai tiek lūgts uzlikt par pienākumu "Mikrofona ierakstiem" pārtraukt to mūzikas albumu tirdzniecību, kuros iekļauta dziesma "Mana vienīgā ziņģe" bez norādes, ka skaņdarba teksts līdzautors ir Rūķītis, iznīcināt šos kontrafaktos jeb viltotos albumus un piedzīt no kompānijas Ls 10 000 kompensāciju par morālā kaitējuma nodarīšanu.

Grupas "Līvi" albumā "2001" kā dziesmas "Mana vienīgā ziņģe" autori norādīti Jānis Grodums, Guntars Račs un Rūķītis. Savukārt albumā "Superizlase" kā šīs dziesmas autori norādīti tikai Grodums un Račs, kur Rūķītis arī saskatījis autortiesību pārkāpumu.

Ierakstu kompānijas "Mikrofona ieraksti" repertuāra direktors Račs stāstīja, ka sīkākus komentārus šajā lietā sniegts tikai pēc tiesas pavēstes saņemšanas un konsultācijas ar advokātiem.

"Es tikai vēlējos norādīt, ka "Mikrofona ierakstu" konti nav arestēti. Ir aprakstīts īpašums 10 000 Ls apmērā, kas nesastāda pat 10% no mūsu mantas vērtības, tātad mūsu pilnvērtīgai darbībai nekādas problēmas tas nesagādā," teica Račs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!