Rīgas dome šodien nolēma izīrēt Rumbulas dārziņos mītošajai daudzbērnu ģimenei divistabu vai trīsistabu dzīvokli ar daļējām ērtībām.
Domes pieņemtais lēmums paredz, ka domes Komunālā departamenta dzīvokļu pārvaldei būs jāpiedāvā Pelkmaņu ģimenei divistabu vai trīsistabu dzīvoklis uz sešiem mēnešiem. Lēmums nosaka, ka dzīvokli, kuru paredzēts izīrēt daudzbērnu ģimenei, nevarēs nodot privatizācijai un pārdot.

Deputāti nolēma piedāvāt šai ģimenei dzīvokli, lai gan ģimene iepriekš norādījusi, ka nepiekritīs mitināties divistabu vai trīsistabu dzīvoklī.

Tautas partijas frakcijas priekšsēdētājs Edmunds Krastiņš (TP) debatēs aicināja meklēt citu problēmas risinājumu, norādot, ka "nebūtu lietderīgi ģimenei uzspiest tādu dāvanu, kuru tā nemaz negrib". Viņš arī norādīja, ka pašvaldības sociālajiem dienestiem vajadzētu pārbaudīt masu saziņas līdzekļos izskanējušo informāciju, ka ģimene iepriekš ir pārdevusi lielu zemesgabalu.

Arī sociāldemokrāts Jānis Karpovičs aicināja atlikt jautājuma izskatīšanu, norādot, ka šis gadījums būtu vispirms jāskata domes dzīvojamo telpu izīrēšanas komisijā.

Savukārt partijas "Jaunais laiks" frakcijas deputāts Modris Jaunups aicināja domniekus lēmumu par dzīvojamās telpas izīrēšanu daudzbērnu ģimenei pieņemt jau šodien, lai nodrošinātu tai pagaidu mītni aukstajā laikā.

Patlaban Pelkmaņu ģimene neatbilst nevienai no personu kategorijām, kurām likumos noteiktajā kārtībā pašvaldība ir tiesīga izīrēt dzīvojamo telpu.

Kā iepriekš ziņoja laikraksti, 11 cilvēku ģimene, kurā ir deviņi bērni, gandrīz četrus mēnešus dzīvo Rumbulas dārziņos paštaisītās koku būdiņās.

Ģimenei tika piedāvāts mājoklis pašvaldības viesnīcā "Baltā kaza", un tajā Pelkmaņu ģimene varētu mitināties, kamēr Rīgas dome risinātu jautājumu par palīdzību. Tomēr ģimene atteikusies no piedāvātā pagaidu mājokļa pašvaldības viesnīcā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!