Kultūras ministrs Ints Dālderis piektdien vienojies ar mecenātiem Borisu un Ināru Tetereviem par 500 000 latu ziedojumu Rundāles pils restaurācijas pabeigšanai, informē kultūras ministra preses sekretāre Inese Kreicberga.

Rundāles pils direktors Imants Lancmanis uzsver, ka Rundāles pils restaurācijas pabeigšana ir būtisks uzdevums tuvāko gadu laikā. Plānots pils restaurāciju pabeigt 2014.gadā.

Borisa Tetereva ģimene ir viena no lielākajiem privātajiem mecenātiem Latvijā, kas nesavtīgi un regulāri atbalstījusi Baltijas un Latvijas 18.gadsimta ievērojamākā baroka arhitektūras ansambļa Rundāles pils kompleksa restaurāciju un darbību 12 gadu garumā. Līdzšinējais finansiālais atbalsts, ko sniegusi Teterevu ģimene, ir 145 232 latu. Teterevu ģimenes finansējums ir ieguldīts restaurācijas konservācijas procesā un vairākos restaurētajos Rundāles pils interjeros un eksterjeros, informē Lancmanis.

Savukārt mecenāts Teterevs uzsver, ka Lancmanis, vairāk kā 40 gadus mērķtiecīgi veltot visas savas zināšanas un enerģiju Rundāles pils restaurācijai, šajā laikā to ir padarījis par vienu no Eiropas kultūras mantojuma pērlēm. "Mēs ar Ināru jūtamies pagodināti, ka varam Imantam Lancmanim un Latvijas valstij palīdzēt šīs unikālās un brīnišķīgās pils restaurācijas pabeigšanā," sacījis mecenāts.

Līdz 2014.gadam jāpabeidz restaurācija Hercoga Ernsta Johana bibliotēkai, Biljarda zālei un Hercoga 2.darba kabinetam. To pabeidzot, Rundāles pils iegūtu ne tikai trīs ļoti svarīgas un sarežģītas telpas, bet arī iekļautos pasaules kultūras mantojuma galamērķu sarakstā ar unikālu baroka un rokoko arhitektūras ansambļa pērli, līdzās Pēterhofas ansamblim, Pēterburgas Ziemas pilij un pat Versaļas pils kompleksam Francijā.

Rundāles pils ir viens no populārākajiem tūrisma galamērķiem ārvalstu tūristiem un visapmeklētākais muzeja komplekss Latvijā , kas atvērts apmeklētājiem visu gadu un katru dienu.

Līgumu par Borisa un Ināras Teterevu ģimenes ziedojumu parakstīs 23.maijā Rundāles pilī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!