Tautas partijas (TP) Saeimas frakcija nevarēs balsot par valsts budžetu un tādiem nodokļu apmēriem, kas neatbildīs TP nostājai, šodien TP Saeimas frakcijas sēdē Ministru prezidentu Andri Bērziņu brīdināja TP priekšsēdētājs Andris Šķēle.
TP jau ir samierinājusies ar nekustamā īpašuma nodokļa un sociālā nodokļa nesamazināšanu un vairs neuzstāj arī uz pilnīgu atteikšanos no uzņēmuma ienākuma nodokļa, taču vairāk neesot kur atkāpties. Viņš norādīja, ka TP ir gatava atbalstīt patēriņa nodokļus, taču nodokļi ražošanā ir jāsamazina.

Šķēle uzsvēra, ka TP šis ir ļoti principiāls jautājums. TP pārstāvis, finansu ministrs Gundars Bērziņš arī piebalsoja Šķēlem un uzsvēra, ka no ilgtermiņa stratēģijas viedokļa uzņēmuma ienākumu nodoklis ir jāsamazina, lai veicinātu kapitāla pieplūdi.

Premjers, pilnībā piekrītot, ka nodokļi ir jāsamazina, kā pretargumentu minēja budžeta sabalansētību. A.Bērziņš norādīja, ka finansu ministrs nav iesniedzis priekšlikumus, kā, samazinot uzņēmuma ienākuma nodokli, apmierināt vismaz daļu no pieprasījumiem, kuri kopsummā ir 102 miljonu latu.

Premjers uzskata, ka uzņēmuma ienākuma nodokļa atvieglojumus lielajiem uzņēmumiem var pārcelt vēl par vienu gadu un likmi samazināt tikai mazajiem uzņēmumiem. Bērziņš norādīja, ka lielajiem uzņēmumiem peļņa pērn ir divkāršojusies, tāpēc "nekas traks nenotiks", ja nodokļu atvieglojumi nākamgad tiem vēl netiks piešķirti. Savukārt mazajiem uzņēmumiem likme būtu jāsamazina no 25% uz 15%, sacīja Ministru prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!