Foto: Saeima

Satversmes aizsardzības biroja (SAB) jauno vadītāju Saeima varētu apstiprināt nākamā gada janvārī, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja parlamenta priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA).

Politiķe akcentēja, ka šoreiz ir piedzīvota netipiska situācija, kad Nacionālās drošības padomē ir pārstāvēta ne tikai koalīcija, bet arī opozīcija. Mūrniece pauda cerību, ka izdosies atrast tādu amata kandidātu, kas būs pieņemams gan koalīcijai, gan opozīcijai.

"Kolēģi izteikušies, ka nevēlas, lai kandidāts būtu saistīts ar politiskajām aprindām. Politiskā neietekmējamība ir ļoti svarīgs kritērijs," sacīja Mūrniece.

Saeimas spīkere norādīja, ka, uz iespējamo laika termiņu skatoties "optimistiski piesardzīgi", Saeima lēmumu par jauno SAB priekšnieku varētu pieņemt janvārī.

Kā ziņots, iespējamo kandidātu loks uz SAB direktora amatu ir ļoti šaurs, iepriekš norādījis Levits. "No sākuma man jārunā ar kandidātiem, vai viņi piekritīs pildīt šo ļoti atbildīgo uzdevumu. Tas ir mans uzdevums. Pēc tam kandidāti tiks vērtēti NDP," žurnālistiem pauda Levits.

LETA jau rakstīja, ka novembrī 60 gadu vecumā mūžībā devies SAB direktors, bijušais ģenerālprokurors Jānis Maizītis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!