Foto: LETA

Satversmes aizsardzības birojs (SAB) netiek izmantots kā izrēķināšanās instruments ar politiķiem, trešdien LNT raidījumā "900 sekundes" uzsvēra Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Komentējot to, ka politiskie spēki SAB un pielaižu valsts noslēpumam piešķiršanu izmanto, lai savstarpēji izrēķinātos, premjere to noliedza, skaidrojot, ka viņai nav nekādu argumentu, lai teiktu, ka SAB vadītājs Jānis Maizītis varētu būt politiski ietekmējams.

Turklāt lēmumus par pielaižu piešķiršanu viņš nepieņem viens pats - strādā izmeklētāju grupa, un iesaistīti arī Drošības policijas darbinieki.

"Es neredzu, ka tagad tiek vairāk atteikts [pielaides]. Vienkārši uzvārdi, kam tiek atteikts, ir skaļāki," sacīja Straujuma.

Jau vēstīts, ka pielaide valsts noslēpumam atteikta Valsts kancelejas vadītājai Elitai Dreimanei, kurai tādēļ nāksies amatu atstāt.

Pagājušajā gadā diviem toreizējiem ministriem - Baibai Brokai (VL-TB/LNNK) un Romānam Naudiņam (VL-TB/LNNK) tika atteikta pielaide valsts noslēpumam, taču abi ministri netika iepazīstināti ar iemesliem. Aktualizējot jautājumu par pielaides piešķiršanu, tika piedāvāts veikt amatpersonu pirmspārbaudes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!