Foto: LETA

Satversmes aizsardzības birojs (SAB) nosūtījis vēstuli par pielaides piešķiršanu augstākajiem valsts noslēpumiem veselības ministram Guntim Belēvičam (ZZS), tomēr ar šīs vēstules saturu ministrs vēl nav iepazinies.

Belēvičs apstiprināja, ka Valsts kanceleja ir saņēmusi vēstuli par viņa pielaides piešķiršanu valsts noslēpumiem, tomēr saistībā ar šodien Rīgā notiekošo konferenci, kas veltīta cīņai pret tuberkulozes izplatību Eiropā, Belēvičam nav bijis laika aiziet vēstulei pakaļ un iepazīties ar tās saturu.

Jau ziņots, ka Belēvičam pielaidi valsts noslēpumam varētu liegt iespējamās attiecības ar specdienestu redzeslokā nonākušo uzņēmēju Bislanu Abdulmuslimovu saistībā ar tā kontrolēto Rēzeknes gaļas kombinātu (RGK) un šī uzņēmuma vadītāju Gunti Piteronoku, vēstīja laikraksts "Diena".

Satversmes aizsardzības birojs (SAB) jau ceturto mēnesi pārbauda, vai piešķirt Belēvičam augstākās kategorijas pielaidi valsts noslēpumam. Laikraksta rīcībā esošā informācija liecina, ka martā Belēvičs izsaukts klātienes intervijai uz SAB. Ministrs esot parakstījies par ziņu neizpaušanu, tādēļ neatklāj, par ko iztaujāts.

"Kāds varbūt arī gribētu mani noņemt no trases caur pielaides neiedošanu, bet nav iemesla," iepriekš norādīja ministrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!